Et designeventyr

Publisert Sist oppdatert

Grims Grenka er norges første designhotell og en meget spent og fornøyd hotellsjef gleder seg vilt til fortsettelsen. Atle Hovde har nemlig planene klare. De har i grunnen vært klare en god stund, for drømmen om designhotell i Tigerstaden har han hatt lenge.

– Jeg har alltid vært opptatt av designhoteller, sier han. Og avslører at han har besøkt over hundre av dem. Finlest Herbert Ypmas Hip Hotels. Designbibelen kaller han den, og med Ypma som guide har han reist verden rundt. Tidligere drev han reisebyrå på nett. Firmaet ble solgt, og han kom i dialog med Asmund Haare i First Hotels, som driver lekre Skt. Petri i København. Haare tente på designideen og med det blir Grims Grenka et av årets åtte nye designhoteller. Unikt og med 5 stjerner, i lille Oslo. I bittelille Norge.

Atle Hovde åpner Norges første designhotell, i Oslo. Litt på overtid.

Total forvandling

Da Hotellmagasinet var på besøk i juni var et rom ferdig. En mørk, dekadent suite, med islett av nordisk design, sensualitet, østens ro, Grieg og treskurd. Tilfeldig? Nei. Spennende? Veldig. Det blir flere typer rom, det lyse, luftige, grønne som minner om norsk sommer. Ønskes kjølig eleganse, sjekkes gjesten inn på det blå og hvite vinterrommet.

– Her er det “skog”, sier Hovde og slår begeistret ut med armen og peker på et arrangement i det vi trår over terskelen. Mørkt speil, tepper og tre. Her kan du sitte, henge fra deg yttertøyet, eller vente på at din egen private barkeeper har drinken klar.

Nøye avstemte farger, brunt, rødt, sort og gyllent. I en suite som sprer seg utover 70 kvadratmeter. Det eneste private er toalettet, dusjnisjen er åpen og designbadekaret står på en mørk treplatting i rommet. En halvvegg er skillet til seng og sofa. Skjønt sofa, - du har din egen lounge med god plass til venner.

– Vi har jazzet opp suitene, sier Hovde.

– Jøzz, tenker vi. Imponert.

Ekstraservice

Servicen blir helt spesiell. Hovde har håndplukket sine medarbeidere. Og skal vi tro lysluggens serviceintensjon, kan det bli nødvendig med mange i staben. Helt spesielle kvaliteter bør de også ha.

– Jeg har ansatt folk fra hele verden, betror han oss. Noen norske blir det også, de har bred erfaring fra internasjonale hoteller med utpreget service. Skal du jobbe på Grims Grenka hjelper det med erfaring fra for eksempel Delano i Miami eller Sanderson i London. I Oslo blir det service av den sjenerøse sorten.

– Gjestene kan få sin egen barkeeper, hvis de vil. De kan slå seg ned i sin egen lounge for en drink før middag, i det som skal bli en av byens bedre restauranter. Og har natten blitt for lang og fuktig, stiller Hovde & co med ekstraservice som aromabad og hangover-piller på morrakvisten. Hvis du vil.

Det du vil

Hovde snakker seg varm om nattklubb og urban spa, takterrasse og concierge aktivitet langt utover det vanlige.

– Vi skaffer billetter og bord om konserten er utsolgt eller restauranten full. Og har gjesten lyst til å ri på elefant i Frognerparken, skal vi fikse det også, gliser Hovde. Det er uhyre viktig med en ypperlig concierge når konseptet er som på Grims Grenka. Og vil gjestene være turister sender han dem til Fredssenteret og Astrup Fernley museet. Eller i Operaen. Han tror designinteresserte gjester foretrekker det fremfor Holmenkollen og kø rundt vikingskipene.

– Vi vil gjenskape den klassiske ”hotellfølelsen”. Det skal være noe ekstra å bo på hotell. Slik det var tidligere, med kaviar, champagne og longdrinks. Og vi tror ham.

Han snakker om sin eksklusive te&coctailbar og om å innføre klassisk tea-time og klassiske drinker med moderne vri, ancient fusion, Tao og Budda Kan i NY.

Mini blir maxi

På rommet finner du din egen champagnekjøler. Designet som et interiørelement i samme stil som resten av interiøret. Fjernsynet er av merke Bang&Olufsen. Grims Gremka er det eneste hotellet i Oslo som kjører så eksklusivt.

– Det verste jeg vet er den tradisjonelle hotell-minibaren, sier Hovde. Han skutter seg. Forteller nesten med vemmelse i stemmen om små iskalde flasker halvgod rødvin.

– Hos oss får du en god, perfekt temperert hel flaske. Det skal ikke stå på noe.

Hovdes perfekte gjest er mellom 27 – 55 år, reiser mye og jobber gjerne innen kreative yrker eller bank og finans. Fritidsreisende med en genuin interesse for å bo&oppleve nyskapende design er en annen gruppe. Hovde vil gi dem noe helt spesielt.

Terrasse på Oslos tak

– Bli med opp og se på terrassen, sier Hovde. Vi legger i vei. Utsikten er høyst upåklagelig. Vi ser Akershus Festning, Aker Brygge, Rådhuset og en rekke andre landemerker. Eneste skåret i gleden er at vi ikke har fjordutsikt. En penthouse-suite blir bokstavelig talt kronen på verket.

– Takterrassen skal revolusjonere Oslos uteliv, spår Hovde. Der oppe, med Oslo for sine føtter kan gjesten nyte utsikt og drinker. Sittende, eller kanskje heller liggende, i dype lounge møbler. Før et besøk i hotellets eksklusive nattklubb. Hovde vil tilby så mye at gjestene ikke trenger å bevege seg ut av hotellet.

Vil du oppleve nattklubben eller takterrassen må du imidlertid stå på gjesteliste. Eller bo på hotellet, selvsagt.

 

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS