116 nye hotellrom i Bergen

Publisert Sist oppdatert

 

- Husets spesielle historie og kvaliteten på det nye hotellet gjør at vi tar mål av oss til å bli Bergens beste hotell. Hotellet har en helt unik beliggenhet på bryggen i Bergen, sier hotelldirektør Hilde Berentsen.

Profesjonelle hotellboere

Hotellet er et Clarion Collection-hotell og er ifølge Berentsen spesielt tilpasset profesjonelle hotellboerne, folk som reiser mye i jobben.

Hun sier at det derfor er det lagt vekt på å dekke behov som foregår utenom vanlig dagtid. Frokost og kveldsmat er inkludert i prisen, i tillegg vil det bli servert vafler hver ettermiddag og en egen velværeavdeling står til disposisjon.

Av hotellets 116 rom er det kun 32 som er standardrom. Alle de øvrige er oppgradert til enten Superior, deLuxe eller minisuite. Flybussen stopper like utenfor inngangsdøren.

- Vår fantastiske bar og salong, som vi allerede har døpt Den Gyldne Vintønne, ligger plassert på hjørnet ut mot Bryggen. Dette vil bli et herlig sted å kunne nyte et godt glass Champagne eller bare en kopp kaffe om man ønsker det, sier Berentsen.

En gang hotell...

Det er ikke første gang denne adressen huser et hotell. På slutten av 1800-tallet økte turisttrafikken til Bergen betydelig og i Slottsgaten 1 lå Hotell Nordkapp. Øl- og vinagent Hermann Steensæth kjøpte hotellet rundt år 1900 og døpte det om til Hotell Royal. Han kjøpte også naboeiendommen som i sin tid huset Den Gylne Vintønne som var en av byens kombinerte skjenkestuer og bordell.

De påfølgende årene ble hotellvirksomheten utvidet og naboeiendommene ble inkludert i driften. I 1915 ble bygningsmassene imidlertid solgt til Thorvald Halvorsen som fikk oppført den nevnte forretningsgården på stedet. Det har vært kontordrift i lokalene frem til Arne Veidung kjøpte dem i 2005. Fra 1. mai 2006 blir det altså hotelldrift på stedet igjen.

 

Eneste gjenværende

Slottsgaten 1 ble bygget i 1920 av Thorvald Halvorsen, som kontorer for Nordenfjeldske Dampskibsselskap. Huset er det eneste gjenværende etter brannen i 1944 og blant annet derfor er selve fasaden fredet.

- Dette er et utrolig solid hus, som har vært med på mangt. Den monumentale gråsteinsbygningen er tegnet av arkitekt Eystein Michalsen, samme arkitekt som tegnet Hotell Astoria i Oslo og Studentersamfunnet i Trondheim. Han har også tegnet flere skoler i Bergen i etterkrigstiden, sier Berentsen.

- Som en kuriositet kan jeg også nevne at Fredrik Meltzer og sønnen, som fikk æren for å tegne det norske flagget i 1821, bodde i samme kvartal som hotellet ligger i.

Halvorsens kontor

Inne i hotellet finnes Thorvald Halvorsens kontor. Kontoret er fredet og finnes derfor inntakt inne i hotellet. Rommet inneholder blant annet en mye omtalt italiensk marmorpeis. Tårnet og steintrappen som fører dit er også fredet og finnes i sin opprinnelige form inne i hotellet. Med unntak av de fredete arealene er bygget totalrenovert. Kun de gamle etasjedekkene er igjen .

- Vi ønsket å beholde den eksklusive følelsen den gamle takhøyden gir, sier Berentsen.

Turistsesong

Bergen er en typisk turistby og de fleste hotellene har fullt belegg fra mai til september.

- Siden vi nettopp har åpnet bookingen vår, har vi god kapasitet i disse månedene. Av de første som bestiller vil vi trekke ut noen som får oppholdet gratis, sier Berentsen.


***Denne pressemeldingen er skrevet og distribuert av Desken.no på vegne av Choice Hotels Scandinavia***

Thumbnail Image: