Rjukan Hotell har vanligvis godt belegg. Påsken ble et unntak.

Påskestengt hotell: – Null etterspørsel

Rjukan Hotell tok et drastisk valg før årets påske. 

Påsken er høysesong for mange hoteller, enten de ligger på fjellet eller i byen, men for Rjukan Hotell er situasjonen det stikk motsatte. Her holder de påskestengt i år. Grunnen er rett og slett null etterspørsel. 

Rjukan Hotell ligger midt i Rjukan sentrum, og har 28 dobbeltrom og 11 familierom. Det har vært drevet hotell på eiendommen siden 1910, og dagens hotell åpnet dørene i desember 2020. Dermed går de inn i sin tredje påske, og det skjer altså med stengte dører. Onsdag 27. mars låser de dørene, og de holdes stengt til 2. april.

Hotellsjef Ida Sauro forteller til Rjukan Arbeiderblad at avgjørelsen ble tatt så sent som i forrige uke. 

– Det er vanskelig å holde et hotell gående når etterspørselen ikke er der. I fjor satset vi veldig på påsken, med mye markedsføring. I år skal vi ærlig innrømme at vi ikke har gjort like mye, men det har altså ikke vært etterspørsel i det hele tatt, forteller hotellsjefen til lokalavisen. 

Den manglende etterspørselen gjør at det rett og slett ikke er økonomi i å holde åpent, forklarer Sauro til avisen, men understreker også at dette ikke er vanlig kost for hotellet. Tvert imot har de jevnt over veldig godt belegg. Påsken er altså et unntak, og Sauro tror forklaringen er så enkel som at folk drar på fjellet i påsken, heller enn til byen. 

Hotellmagasinet har kontaktet Rjukan Hotell, som ikke ønsket å gi ytterligere kommentarer til saken. 

Powered by Labrador CMS