IDYLL: Losby Gods ligger på Lørenskog.
IDYLL: Losby Gods ligger på Lørenskog.

– Nå er vi i sjokk

Losby Gods er kåret til Europas beste historiske hotell. Hotelldirektør Heidi Elisabeth Fjellheim sier nyheten kom som et sjokk.

Publisert

Natt til fredag 8. november ble et lite familiedrevet hotell i Lørenskog kåret til Europas beste historiske hotell i Europa av Historic Hotels of The World i USA.

– Nå er vi i sjokk, sier hotelldirektøren.

SJOKK: Hotelldirektøren forteller at hun og resten av de ansatte er i sjokk etter utmerkelsen. Her er det Mari Matthews og Marianne Frilseth som tar imot prisen.
SJOKK: Hotelldirektøren forteller at hun og resten av de ansatte er i sjokk etter utmerkelsen. Her er det Mari Matthews og Marianne Frilseth som tar imot prisen.

Historic Hotels of America og Historic Hotels Worldwide i USA står for den prestisjefulle kåringen som arrangeres hvert år. I år var Losby Gods på nominasjonslisten sammen med internasjonale tungvektere, som vinneren for Asia og Stillehavsregionen: det verdenskjente hotellet Raffles Singapore.

– Vi er faktisk fortsatt i sjokk, sier Heidi Elisabeth Fjellheim, hotelldirektør på Losby Gods, med en latter og fortsetter:

– Bare det å bli nominert var en seier for oss. Vi hadde ikke i våre villeste fantasier trodd at vi skulle vinne i konkurranse med de store internasjonale historiske hotellene nedover i Europa. Men det viste seg at juryen har lagt merke til det arbeidet vi legger ned hver eneste dag for å bevare vår unike historie, og det ga utslag.

Opprinnelig et jaktslott

Losby Gods, som opprinnelig ble bygget i 1850, er et lite familiedrevet historisk hotell plassert 15 minutter fra Oslo, i Lørenskog. Hotellet, som ligger i Østmarka, har 70 værelser, to golfbaner, restaurant, selskapslokaler, bar og konferansefasiliteter. Godset var opprinnelig et jaktslott, som ble bolig for skogseieren på slutten av 1800-tallet. Deretter sto det tomt i nesten 50 år, før det ble åpnet som hotell i 1999.

– Vi mener at historie ikke bare er noe man tar vare på, det er noe man skaper hver eneste dag. Og den beste måten å ta vare på historien er å fortelle den videre. Så vi har hundrevis av historiske vandringer hvert år, og våre gjester får gjennom bilder og magasiner lese om og lære om historien vår. Vi samler også historiene vi skaper i nåtiden, slik at den også skal være tilgjengelig for de som kommer etter oss og skal forvalte arven videre, sier hun.

Godset er nøysomt restaurert etter bilder fra storhetstiden på begynnelsen av 1900-tallet, og er et unikt hotell i sveitserstil på Østlandet. Losby Gods er en del av De historiske hoteller, og har over 80 bryllup i året. Den største delen av hotellets inntekt kommer likevel fra kurs- og konferanseaktiviteter.

NB: Saken fortsetter under bildet.

HISTORISK: Det lille, familiedrevne hotellet i Lørenskog er kåret til Europas beste historiske hotell av Historic Hotels of The World i USA.
HISTORISK: Det lille, familiedrevne hotellet i Lørenskog er kåret til Europas beste historiske hotell av Historic Hotels of The World i USA.

– Vil fortsette det gode arbeidet

Hotelldirektør Fjellheim sier at prisen ikke skal gjøre at de fremover komme til å hvile på laurbærene.

– Vi er ufattelig stolte og glade, og denne prisen viser at det vi gjør blir lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt. Det er et stort incentiv til å fortsette det gode arbeidet – og vi vet at gjestene våre gleder seg like mye over det vakre godset vårt og historien vår som vi gjør. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS