Trippel-endring på THE THIEF

Fra høsten blir det store forandringer på mat- og drikkesiden på THE THIEF i Oslo. Én «gammel frue» pensjoneres, mens to nye fjes kommer til.

Publisert

Den største endringen er at restauranten Fru K sjekker ut av hotellet. Fru K har vært en av hovedstadens mest lysende restaurantstjerner helt siden åpningen i 2013. Nå er det imidlertid slutt for den fornemme vestkant-fruen. En viktig del av forklaringen er at en av de viktigste bakmennene på matsiden – ofte omtalt som
Fru K´s «founding father» - kjøkkensjef Johan Laursen, gir seg.

 

SNART SLUTT: Fru K forlater THE THIEF.
SNART SLUTT: Fru K forlater THE THIEF.

– Det er riktig at Johan slutter etter snart fem år på THE THIEF, hvor han har vært med på å bygge opp både Fru K og Thief Foodbar. Når han nå gir seg, mener vi at det også er på sin plass at vi tar farvel med Fru K, sier driftssjef Daniel Franzén.

En viktig rolle

Det er imidlertid ikke med lett hjerte de skiller lag med fruen.

ERSTATTEREN: Thief Foodbar blir eneste restaurant på THE THIEF.
ERSTATTEREN: Thief Foodbar blir eneste restaurant på THE THIEF.

– Det er på tide for oss å ta farvel til en av våre «grand old ladies», restaurant Fru K. Helt siden åpningen av THE THIEF har restaurantkonseptet spilt en viktig rolle for hotellet. De siste årene har restauranten utviklet seg, i takt med Oslos restaurant-scene. Men med stadig nye konsepter som åpenbarer seg, med nye metoder på matsiden og et vell av nye trender, er det avgjørende å tilpasse seg nåtidens restaurant-scene. Derfor har vi bestemt oss for å stenge Fru K og heller revitalisere THIEF FOODBAR som vår eneste restaurant, forteller Franzén videre.

Med kun én restaurant på THE THIEF vil fokuset utelukkende rettes mot den tidligere lillebroren.

 – Nå ser vi store muligheter, alt av ressurser legges i THIEF FOODBAR. Det har vært en utrolig økning i interessen rundt matbar-konseptet og vi er sikre på at ved å fokusere 100 prosent på én restaurant, vil det føre til økt kvalitet og enda bedre gjesteopplevelser i tiden som kommer. 

Sterke tilvekster

NY SJEF: Dave Taylor blir ny kjøkkensjef på THE THIEF. Foto: Mari Strømsbø Gjørv.
NY SJEF: Dave Taylor blir ny kjøkkensjef på THE THIEF. Foto: Mari Strømsbø Gjørv.

Siste service i Fru K blir 30. september – en meny som allerede er døpt til «The Final Show». Her vil den avtroppende kjøkkensjefen skåles avgårde. Nyheten THIEF FOODBAR vil så lansere sin nye meny 15. oktober og det skal fortsatt satses tungt på de nordiske røttene, men med et noe bredere utvalg.

Og det er slett ingen «hvemsomhelst» som overtar styringen på kjøkkenet. Det er nemlig David Taylor som er ansatt som ny kjøkkensjef etter Johan Laursen. Taylor har et langt og inderlig kjærlighetsforhold til kokkefaget. Her finner du blant annet Maze by Gordon Ramsey, Grace i Chicago (***), Momfuku KO (**) i New York og Maaemo i Oslo (***).

Taylor starter 9. oktober og har følgende visjon:

NY BARSJEF: Mathias Alsén er ny barsjef på hotellet.
NY BARSJEF: Mathias Alsén er ny barsjef på hotellet.

– Det er en enestående mulighet å få bli en del av dette utrolige teamet på THE THIEF. Her jobbes det ikke bare for være et av de ledende hotellene på verdensbasis, men også for å definere hva som er best. Jeg er både ydmyk og henrykt over å få bli med på denne reisen, sier Taylor.

Kjent ansikt i baren

Den nye kjøkkensjefen er ikke den eneste tilveksten hotellet har sikret seg. Også på barsiden har Nord-Europas beste hotell sikret seg en stjerneressurs. Mathias Alsén er nemlig ansatt som barsjef på THIEF BAR. Og den svenske 31-åringen er absolutt ingen novise i verken Oslo, eller Oslos barmiljø. Han har bodd i byen siden 2009 og har lang erfaring i både bar- og restaurantbransjen. Så sent som i 2015 tok han seg til verdensfinalen i cocktail-konkurransen Bacardi Legacy, hvor han representerte Norge i finalen i Sydney.

De siste halvannet året har han bodd i Barcelona, der han har jobbet med bartending og rådgivning, samt vært ute på en omfattende bar-turné i både Europa og Midtøsten.

Powered by Labrador CMS