TESTPILOTER: En gruppe med taiwanske skigjester er testpiloter i Trysil denne uken. Foto: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil.

Nå kommer «skineserne»

Kinesiske myndigheter har bestemt at 300 millioner kinesere skal involveres i vintersport i forkant av Vinter-OL i Bejing i 2022. Det er særdeles gode nyheter for norske skidestinasjoner.

Publisert

Den «frivillige tvangen» har gjort at skiinteressen hos kineserne har vokst voldsomt.

NY VENN: Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i SkiStar Trysil. Foto: Ola Matsson.

– Skiturisme har kineserne liten kompetanse på, så det åpner opp for norske aktører i Kina. Etter at Norge og Kina har blitt «venner» igjen, har det åpnet opp for et mye bedre samarbeid, og det vil gjøre det lettere for kinesere å komme til Trysil, sier Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil.

Ekstrem vekst

Og antallet kinesere på ski øker. På 90-tallet var det mindre enn 1000 skikjørere i Kina. I 2022 er det estimert at over 10 millioner kinesere kjører på ski.

(Saken fortsetter under bildet.)

FERSKE: Et nytt vintermarked fra Kina og Taiwan er nå klare for Norge. Det er estimert at Kina vil sende ut mellom 100-150 millioner skigjester i 2022.


Nå har de første asiatiske skituristene ankommet Trysil. 26 kinesiske skiturister fra Taiwan er denne uken «testpiloter» i Trysil. De har aldri vært i Norge tidligere, men har stått på ski andre steder som Japan, New Zealand og Canada tidligere. Nå er Trysil plukket ut av kinesiske og taiwanske turoperatører som et velegnet sted for asiatiske skiturister.

Lederen for et av de største turoperatørene i Taiwan er selv med på testturen. Charles Ader Lee er selv en habil skiløper og tidligere aktiv alpinist.

– Vi har hatt det helt fantastisk i Trysil så langt. Anlegget her er veldig annerledes enn det gruppen har kjørt i tidligere. Det ser ikke så stort ut, men når man kommer seg ut på ski oppdager man at Trysil har noe for alle, fine områder for barn og løyper som passer alle nivåer, forteller Ader Lee.  

(Saken fortsetter under bildet.)

FORNØYDE: Taiwanserne som nå besøker Trysil som testpiloter er svært fornøyd med det de har opplevd. Foto: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil.

Positiv kombinasjon

Den typiske kinesiske skigjesten vil være mellom 21 og 49 år og tilhøre den økende middelklassen og øvre middelklassen.

– Velstanden i Kina øker og reiselysten er stor. Norge har allerede hatt en rekordstor økning fra det kinesiske markedet på sommerstid. Den kinesiske middelklassen søker en sunnere livstil, og den skandinaviske livsstilen er ettertraktet, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

– Kina og vinterturisme er en svært positiv kombinasjon for norsk reiseliv. Det er ingen tvil om at vinter-reiselivet har størst vekstpotensial i Norge, og det er heller ingen tvil om at Kina representerer et av de viktigste vekstmarkedene for norsk reiseliv i årene som kommer, sier Krohn Devold.

Fakta:

NordicWay ble etablert i mai 2016 og skal blant annet jobbe med å tilby pakkereiser for vinterturisme fra Kina og Taiwan. De har inngått et samarbeid med Skistar for å markedsføre Trysil til kinesere og taiwanesere. NordicWay har to norske og en kinesisk eier. Charles Ader Lee er en av lederne i selskapet og er selv med på denne turen til Trysil.

Powered by Labrador CMS