THE BOSS: Wilhelm Hartwig blir hotelldirektør på Amerikalinjen i Oslo.
THE BOSS: Wilhelm Hartwig blir hotelldirektør på Amerikalinjen i Oslo.

Han blir «Amerika-sjef»

Wilhelm Hartwig blir hotelldirektør på Petter Stordalens Oslo-prosjekt, Amerikalinjen.

Publisert

– Det er med skrekkblandet fryd jeg går inn i dette prosjektet, men jeg er trygg på at vi frem til åpning skal tiltrekke oss de aller beste medarbeiderne i Norge. Mennesker som brenner for service og mangfold og som forstår verdien av autentisitet for å kunne skape unike gjesteopplevelser. Jeg gleder meg enormt til å få lede utviklingen av hotellet og ser frem til å være med å sette Amerikalinjen på kartet, sier Hartwig.

– Unik lidenskap og teft

Hartwig begynte i hotellbransjen som bellman allerede i 2001, men har siden den gang steget i gradene. De siste fem årene har han utmerket seg i en rekke ulike stillinger og demonstrert en unik lidenskap og teft for hotelldrift, senest som hotelldirektør for Clarion Collection Hotel Folketeateret og Clarion Collection Hotel Gabelshus i Oslo.

– Clarion Collection gratulerer Wilhelm så mye med spennende utfordringer og takker for engasjement og begeistring både på Clarion Collection Hotel Gabelshus og Clarion Collection Hotel Folketeateret. Wilhelm har vært en stor bidragsyter på disse hotellene, og begge har hatt fin utvikling under hans ledelse, sier Tina Våtvik Olsen, driftsdirektør i Clarion Collection Norge.

Begeistrer og inspirerer

Det gule signalbygget midt på Jernbanetorget rommet i sin tid kontoret til den svært tradisjonsrike Norske Amerikalinjen. Nå skal bygget gjennom en transformasjon, men bakgrunnen gjør at mennesker i bevegelse blir en sentral del av DNAet til det nye hotellet. Amerikalinjens 124 rom vil by på sentral beliggenhet, “king size service” og et generøst restaurant- og bar-tilbud for både hotellgjester og Oslos befolkning.

– Vi er svært begeistret for å ha Wilhelm på teamet. Hans bakgrunn viser til et lederskap som inspirerer de rundt han, driver resultater og spisser konsepter. Han er med andre ord helt rett for dette prosjektet og vi ser frem til å følge han i utviklingen av hotellet forteller Trond Bastiansen, Chief Operating Officer i Nordic Hotels & Resorts, som driver Amerikalinjen.

Hartwig tiltrer stillingen den 1. august 2017, og Amerikalinjen åpner dørene sommeren 2018.