Tøff konkurranse for Stordalen i Sverige

HISTORISK: Det gamle kraftverket er en viktig del av svensk industrihistorie.

Fra kraftverk til livsverk

Den 100 år gamle bygningen var fylt med ny energi da hotellnyheten The Steam åpnet i går.

Publisert

Hotellkongen Petter A. Stordalen uttalte i dag at Sverige er hans viktigste hotellmarked for tiden. Nå møter han knallhard konkurranse. Ikke bare i selve kjernevirksomheten hotelldrift, men også når det gjelder bruke av store ord og tunge metaforer.

For da svenske Ess Group åpnet hotellnyheten Steam Hotel i Västerås i går, ble det ikke spart på adjektivene.

– Dette er ikke et hotell i vanlig forstand. Vi har brukt all vår erfaring fra prisbelønte Ystad Saltsjöbad, Hotel Pigalle og Falkenberg Strandbad, og blandet det med alle år med dialog med stamgjester, reiser vi har gjort og opplevelser vi har hatt. Steam Hotel er et livsverk for oss på veldig mange måter. Enormt, lidenskapelig og fylt av energi, forklarer Jonas Stenberg, administrerende direktør og partner i ESS Group.

AVSLAPNING: Gjestene kan virkelig lade batteriene i Voltage lounge.

Gammelt kraftverk

UTSIKT: Baren tilbyr fantastisk utsikt over Mälaren.

Steam Hotel ligger 55 minutter fra Stockholm og ruver over innsjøen Mälaren med sine 18 etasjer. Det 100 år gamle bygget er merket som kulturminne, og det gamle dampkraftverket fungerte i mange år som en sentral del av Sveriges energiforsyning. Nå skal det skapes ny energi.

– Det er fantastisk å endelig få vise gjester hva vi har skapt. Vi er så stolte, alle har jobbet så enormt hardt og jeg kan love at dette er en opplevelse som er unik i Norden. Detaljnivået, materialvalgene, ideene, historien, utsikten, følelsen, maten og aktivitetene. Men mest av alt personalet. Det er de som skaper minnene. Nu kör vi!, sier Kai Pasma, administrerende direktør og partner i Steam Hotel.

RØFT: I grillrestauranten Chamberlin kan gjestene nyte maten i røffe omgivelser.

 

Steam Hotel får 3 restauranter og 2 barer, et nytt spa-konsept som kalles Voltage Lounge, en roof top restaurant i 18. etasje med fantastisk utsikt over innsjøen Mälaren, et lekeområde for barn (og voksne) med e-games, biljard, shuffleboard, brettspill, flipperspill og bordtennis. I 7. etasje er det oppvarmet utendørsbasseng og et trimrom i lekker retrostil. 550 personer kan konferere og 227 rom med flere unike suiter finnes også.

FLOTT: I tilknytning til bassenget er det laget et relax-område for voksne gjester.

 

Fakta om Ess Group

Ess Group opererer innen hotell-, restaurant og konseptutvikling. Ess Group jobber med å skape unike møteplasser som gestaltes av unike karakterer. Målet er å skape lønnsomhet og gjesteopplevelser i verdensklasse.

I Göteborg driver de i dag Luxury Boutiquehotellet Pigalle og Lifestylehotellet Bellora. Lenger sør ligger ligger Mäster Johan, Malmös mest moderne klassiker, destinasjonshotellet Ystad Saltsjöbad og Falkenberg Strandbad, samt eksklusive Villa Strandvägen. ESS Group er også aktive partnere i flere restauranter som; Barabicu, Tranquilo, Villa Odinslund, Villa Johanneberg, Port du Soleil, Brasserie Lipp, 8ight og Spik Studios.

Powered by Labrador CMS