STJERNEHYTTE: Du trenger ikke å være interessert i små, grønne menn for å nyte naturen på ufo-hytta i Hessdalen Foto: Jonas Olsen

Rekordår for hytteutleie: Ufo-hytta til himmels

Folk strømmet til Statskog-hyttene i pandemiåret 2021. Særlig UFO-hytta i Hessdalen slår alle rekorder.

Hytta i massivtre sto ferdig høsten 2020. Den svever nærmest over bakken i naturskjønne Hessdalen, et område som er kjent for sine spesielle lysfenomen.

- Pågangen på UFO-hytta har overgått det vi turte håpe på. 244 utleiedøgn er veldig inspirerende, for det betyr at vi har lagt til rette for utrolig mange flotte friluftsopplevelser, sier koordinator i Statskog, Eva Kristin Grøndal.

Rekordår for hyttebruken

2020 var et rekordår for utleie hos Statskog. Likevel viser tallene for 2021 en kraftig økning i antall utleiedøgn på godt over 20 prosent. Det er kommet til et par-tre hytter, men økningen hviler i all hovedsak på høyere belegg.

- Mange har søkt til opplevelser i naturen under pandemien. Tilbudet vårt innebærer at folk kan få et enkelt hyttetilbud uten å måtte eie den selv. Bedre utnyttelse av eksisterende hytter er også god bærekraft, sier Grøndal.

Fem på topp

Disse Statskoghyttene var nordmenn mest ivrige etter i 2021 (antall utleide døgn):

UFO-hytta, Hessdalen i Holtålen 244

Elgstølen, Velse Byringtjern i Rendalen 208

Nordre Borthuskoia, Kongsvinger 196

Engelsvika, Storsjøen i Rendalen 188

Høgskardhus, Dividalen 184

MEKTIG NATUR: Utsikten fra Ufo-hytta er upåklagelig også på dagtid.

Bestilling av Statskoghytter skjer på www.inatur.no. Statskog har også 130 buer som står åpne. Du finner oversikt over hytter og åpne buer på selskapets nettsider.

Powered by Labrador CMS