Mannskapet på Havila Capella mottok prisen på vegne av selskapet. (Foto: Martin Giskegjerde/Oclin)

Her er årets matredder

- I hotelldriften vår om bord prøver vi hele tiden å finne de beste løsningene.

Under Q Matredderdagen onsdag 5. juni ble Havila Kystruten kåret til Årets Matredder 2024.

Q-Meieriene har de seneste årene jobbet aktivt for å gjøre folk mer bevisste på matredding.

– Matredding står høyt på agendaen, og vi ønsker å bidra til økt kunnskap og inspirasjon i kampen mot matsvinn, sier Kristine Aasheim, bedre kjent som Q-sjefen.

– Siden 2018 har vi delt ut over 30 «Q Matredderpris» til privatpersoner, organisasjoner og andre som gjør en ekstra innsats for matredding.

Prisene går til de som utmerker seg i sitt arbeid for å redusere matsvinn og deles ut av Q-Meieriene annenhver måned. Alle prisvinnerne er nominert til hedersprisen «Årets matredder».

Havila Kystruten på topp

I sterk konkurranse med Meny, Larsen Bakeri, Sulten, Årethun Fordeling og Sørumsand Skole var det Havila Kystruten som fikk hedersprisen «Årets Matredder 2024».Juryens begrunnelse var som følger:

«Vinneren kan vise til effekt på det de har gjort for å gjøre en reell forskjell. De har vært innovative og kommet opp med en bedre måte å gjøre ting på for å redusere matsvinnet. De snakker høyt om matredding og er til stor inspirasjon. De setter seg klare mål og virkelig brenner for matredding, og det har de gjort siden dag en. Årets Matredder er Havila Kystruten.»

«Årets matredder 2024» får et gavekort på 50.000 kroner.

Velferdstiltak

– Vi er veldig stolte av at vår innsats for å redusere matsvinnet blir anerkjent med denne hedersprisen. Denne prisen er til våre ansatte, som hver dag gjør en ypperlig innsats for at vi om bord på våre skip skal ha minst mulig matsvinn. Derfor skal vi også bruke gavekortet på velferdstiltak for de ansatte om bord på våre fire skip, sier administrerende direktør Bent Martini i Havila Kystruten.

Martini forteller at bærekraft er en viktig del av Havila Kystruten sin virksomhet, og i fjor hadde selskapet kun 58 gram matsvinn per person per døgn om bord på sine skip.

– Vårt oppdrag er å redusere vårt avtrykk på områdene vi er så heldige å få seile i. Vi er opptatt av å redusere utslippene fra skipene våre, og har det laveste CO2-utslippet som noen gang er levert på kystruten Bergen - Kirkenes.

– I hotelldriften vår om bord prøver vi hele tiden å finne de beste løsningene. Reduksjon av matsvinn er et slikt tiltak, som vi har lykkes godt med. Det er bra for økonomien, og mest av alt er det bra for miljøet. I tillegg til at hovedvekten av maten du får servert i restaurantene våre er kortreist og lokalprodusert, avslutter Martini.

Powered by Labrador CMS