Nytt leilighetshotell på "Løkka"

Hotellkonkurrenten Frogner House Apartments har omgjort østkant-bygård fra 1870 til 25 nyoppussede leiligheter.

Publisert

Frogner House Apartments åpnet nylig sin 14. bygård i Helgesens gate 1 på Grünerløkka. Etableringen er den første på Oslo øst.

- Vi har godt fotfeste på vestkanten, og har derfor gledet oss lenge til å åpne en ny bygård på livlige og pulserende Grünerløkka. Helgesens gate 1 representerer alt vi ønsker å oppnå som leilighetshotell – stilfulle leiligheter med høy standard, i rolige omgivelser i umiddelbar nærhet til bylivet. Bygården vil leies ut både på kort- og langtidsbasis, og er derfor et godt alternativ både for weekend-gjester og forretningsreisende, sier administrerende direktør Pierre Jansson.

NB: Saken fortsetter under bildet.


Prosjektet har tatt om lag to år og har kostet i overkant av 50 millioner kroner. De 25 leilighetene er fordelt utover syv etasjer, med enheter på 35 til 132 kvadratmeter.

NYTT: Leilighetshotellet i Helgesens gate på Grünerløkka er Frogner House sitt første prosjekt på østkanten av Oslo.
NYTT: Leilighetshotellet i Helgesens gate på Grünerløkka er Frogner House sitt første prosjekt på østkanten av Oslo.

Forventet omsetning de neste fem årene er budsjettert til 33 millioner kroner. Dette vil gjøre Helgesens gate 1 til en betydelig bidragsyter til Frogner House Apartments´ omsetning, som i 2017 endte på rundt 118 millioner kroner, en økning på 21,6 % fra året før.

Område i sterk vekst

Bydelen som tidligere var et arbeiderklassestrøk, har forandret seg mye de siste tiårene. Mye grunnet varm omtale av internasjonal presse, vises dette også i Grünerløkkas økende popularitet blant turister. Booking.com og Expedia forteller om en 12,6 % økning i antall utleide hotellrom i området kun første halvdel av 2017.

Det er en økende trend at stadig flere tilreisende til Oslo velger å benytte leilighet når de er på reise. Det vises også hos Airbnb, som i fjor opplevde 58% vekst i antall utleieannonser. Den samme utviklingen merkes også hos Frogner House Apartments:

- Vi har økt omsetning fra 38 millioner i 2012 til 118 millioner i 2016. I tillegg til Grünerløkkas økende popularitet gjør dette oss optimistiske til at bygården vil bli et populært overnattingssted og et godt tilskudd til områdets eksisterende hotelltilbud, forteller Jansson.

INNREDET: Leiligheten er fullt møblert og innredet i moderne stil.
INNREDET: Leiligheten er fullt møblert og innredet i moderne stil.

Frogner House Apartments:

Frogner House Apartments ligger sentralt til i Oslo og har over 450 leiligheter på 14 adresser, alle med kort vei til storbyens fasiliteter.

FHA tilbyr moderne interiør og fasiliteter i sentrale områder, i alt fra koselige studioer, til romslige leiligheter med fire soverom.

Leilighetene er fullt møblert og innredet for både langtids- og korttidsopphold, og kan reserveres for perioder fra én dag til flere år.