Helt rått! Fjellturismeselskapet SkiStar satte historisk rekord i gjennomsnittlig overnattingsbelegg og og antall skidager i jule- og nyttårshelgen. Bildet er hentet fra Trysil.
Helt rått! Fjellturismeselskapet SkiStar satte historisk rekord i gjennomsnittlig overnattingsbelegg og og antall skidager i jule- og nyttårshelgen. Bildet er hentet fra Trysil.

Rekord for jul og nyttår: 97 prosent overnattingsbelegg

Skikjøring er populært. 

Publisert Sist oppdatert

Belegg av overnatting:

  • Sälen 99 % - Aktuell snødybde: 92 cm
  • Trysil 98 % - Aktuell snødybde: 98 cm
  • Hemsedal 97 % - Aktuell snødybde: 60 cm
  • Åre 96 % - Aktuell snødybde: 74 cm
  • Vemdalen 94 % - Aktuell snødybde: 82 cm

Det ble en godt besøkt jule- og nyttårsperiode for fjellturismeselskapet SkiStar med et gjennomsnittlig overnattingsbelegg på 97 prosent og med over 475.000 skidager. Det ble også satt historisk rekord for antall skidager på SkiStars destinasjoner Trysil, Hemsedal, Sälen, Åre og Vemdalen, heter det i en pressemelding fra SkiStar. 

Høyest belegg hadde Sälen, tett fulgt av Trysil, Hemsedal, Åre og Vemdalen. Til tross for utfordrende økonomiske tider ser selskapet frem til 2024 med optimisme.

– Kjernen i vår virksomhet er å få folk i bevegelse og skape minnerike fjellopplevelser. At flere gjester enn noen gang har stått på ski på våre destinasjoner i ferien, er bevis på hvor populær og viktig aktiv ferie er. Hemsedal hadde flest skigjester i bakkene 29. desember og Trysil og Åre hadde flest 30. desember. Vi opplever en sterk etterspørsel etter skiopplevelser, sier  destinasjonssjef i SkiStar Trysil, Gudrun Sanaker Lohne, .

I jule- og nyttårsperioden har alle SkiStars destinasjoner vært godt besøkt. Totalt ble det kjørt over 4,5 millioner skiturer, og fra 24. desember til 31. desember ble det satt rekord med 475. 283 skidager ifølge SkiStars SkiPass-system Axess.

– Vi er glade for at så mange valgte å tilbringe jule- og nyttårsferien hos oss, sier Andreas Smith-Erichsen, destinasjonssjef i SkiStar Hemsedal. - Vi er klar over at 2024 vil være et økonomisk utfordrende år for mange, men vi mener vi kan tilby en prisgunstig skiferie uten å kompromisse med kvaliteten på opplevelsen.

Powered by Labrador CMS