"Saks-objekt" fyller 50 år

Over 1 millard "saks-avhengige" har betalt for den og "alle" har hatt et forhold til den. I år fyller den oransje klassikeren fra Fiskars 50 år.

Publisert

For 50 år siden, på et lite tettsted i Finland, så den oransje Fiskars-saksen dagens lys. Siden den gang er det solgt over 1 milliard sakser, og de finnes i alt fra kjøkkenskuffer, ved bestemors symaskin og på skoler - ja de er faktisk også utstilt på selveste Museum of Modern Art i New York.

I 1967 revolusjonerte Fiskars hvordan verden så på noe så enkelt som en saks. Ikke bare var de nye, oransje saksene lettere, mer komfortable å holde i, samt enklere å bruke. De var også mye skarpere og holdt skarpheten lengre enn hva som var vanlig. 

Siden den gang har over en milliard sakser blitt solgt verden over. Fremdeles i dag blir alle Classic Universalsakser produsert og testet for hånd i fabrikken i Finland. Før et par Fiskars-sakser forlater fabrikken blir de faktisk lydtestet, og det sies at det er lett å kjenne igjen lyden av et ekte par med Fiskars-sakser, da du hører at de klipper gjennom hele eggen. Saksen blir også testet ved å klippe i polyester, det mest utfordrende materialet som finnes.

Vi gratulerer med dagen.