Sjekk den utsikten! Honne Hotell og Konferansesenter ble bygget i 1973. Nå er bygget solgt
Sjekk den utsikten! Honne Hotell og Konferansesenter ble bygget i 1973. Nå er bygget solgt

Kjøpte for godt under prisantydning

Publisert Sist oppdatert

Odin Gruppen AS og Edge World AS er nye eiere av Honne Hotell og Konferansesenter på Biri. Selger er Skogbrukets Konferansesenter AS, som er en sammenslåing av skogeiere i Innlandet.

Bygget har vært til salgs i lang tid, og prisantydningen var 35 millioner kroner.

- Vi er veldig godt fornøyde og har gjort en god avtale. Jeg kan bekrefte at vi kjøpte til godt under prisantydning og at vi har fått halvparten av kjøpesum på selgerkreditt i fem år. Men kjøpesummen er vi enige om å holde hemmelig, sier daglig leder i Odin Gruppen AS, Pål Henrik Kristiansen til Hotellmagasinet.no.

Store inntekter fra kurs og konferanse

Odin Gruppen er bedre kjent som en stor og solid eiendomsutvikler, og har ingen erfaring med utvikling og drift av hoteller. Derfor ble det naturlig å inngå et samarbeid med Edge World AS, som har lang erfaring av hotelldrift. Selskapet drives av Sondre Prestegard og Ådne Skurdal.

Kristiansen sier de har sett på eiendommen i lengere tid, og at det har vært stor interesse knyttet til eiendommen – men at forhandlingene ikke startet før nylig. Selger var opptatt av at konseptet med hotell og konferansesenter skulle videreføres, og at de ansatte skulle få fortsette.

Driftsselskapet langs Mjøsa har 15 årsverk og omsetter for rundt 20 millioner kroner. 70 prosent av inntektene har kommet fra kurs og konferanse.

Solgt deler av tomten til utbygger

Eiendommen fra 1973 har 67 rom. De nye eierne skal bygge om kontorfløyen slik at de kan plusse på med 30 nye rom.

- Det er godt vedlikeholdt, men utdatert. Stedet trenger en ansiktsløfting, og det er vanskelig å si hva det vil koste for å få eiendommene opp på et moderne nivå. Vi kommer i første omgang til å bruke 15 millioner kroner på oppussing. Det kommer ikke til å være nok på sikt, men et sted må en starte, forteller Kristiansen.

Med på kjøpet følger 240 mål med tomt. Og kjøperne har allerede inngått avtale med Boligpartner om kjøp av 10 mål til boligformål. Kristiansen sier til Hotellmagasinet.no at det vil være aktuelt å få omregulert mer til boligformål på sikt – men at det viktigste nå blir å få bort med mest mulig av skogen slik at gjestene kan nyte utsikten mot Mjøsa.

Kjøperne har også sikret seg fullmakt til å søke om full støtte fra strømstøtteordningen, da det må gjøres store inngrep i det elektriske anlegget på eiendommen.

Powered by Labrador CMS