SØLV: Elio Corsi sikret seg sølv i pizza-VM. Foto: Tobias Schelin.

Mamma mia, for en pizza!

Pizzaiolo Elio Corsi fra restauranten Eataly på Aker Brygge i Oslo, slo til med en kruttsterk andreplass i pizza-VM i Italia.

Publisert

Corsi fikk sølv i kategorien glutenfri pizza i verdensmesterskapet som totalt hadde over 1000 deltagere. Konkurransen ble avholdt i Parma.

Dette er ikke første gangen Elio Corsi får internasjonal annerkjennelse for sine norske pizzaer. I fjor kom han på tredjeplass i Pizza World Championship. Han er også vinner av årets NM i klassen for italiensk pizza, han har bronse i VM fra 2016, gull i EM 2015 og NM-vinner i 2014 og 2017.

– Jeg er glad og stolt over at jeg kan holde meg i toppen av pizzaverdenen. Spesielt når det gjelder glutenfri pizza, for det nok er det mest krevende området, sier Elio Corsi, etter sin andreplass i Pizza World Championship 2018.

Hemmeligheten forblir hemmelig

Daglig leder ved Eataly, Tobias Schelin, forteller at en mester-pizza må ha en god bunn og riktig mengde topping, slik at den blir fint og godt stekt, i en god steinovn. I tillegg må man ha en flink pizzaiolo, og Eataly har altså en mester.

Den glutenfrie pizzaen, som har fått navnet Pizza Tartufo e’crudo, består av mascarpone trøffel-creme, squash, limesaft, ruccola, micro-spinat, squashblomst, Soave-skinke, forårs trøffel og pecorino. Teamet på Eataly Aker Brygge vil derimot ikke røpe noe av hemmelighetene bak den spesielle og gode pizzabunnen.

HEMMELIG: Elio Corsi og Eataly vil ikke røpe ingrediensene i vinner-deigen.

Flere smakemuligheter

Eataly har holdt til i sine lokaler på Aker Brygge i 10 år og er en populær restaurant for de som vil oppleve smaken av Italia. VM-pizzaen, som tidligere kun var forbeholdt gjestene på Aker Brygge har nå blitt tilgjengelig for flere. Nå har nemlig også mulighet til å smake på et utvalg av de mest populære pizzaene fra Eataly hos kjeden Little Eataly som finnes på Storo og på CC Gjøvik.

– Vi er veldig stolte av å ha kompetanse i verdensklassen på vårt kjøkken og håper mange vil ta turen til Eataly og Little Eataly for å smake på pizzaen vår, avslutter en stolt Tobias Schelin.

Powered by Labrador CMS