Det har blitt færre forretningsreisende på norske hoteller etter pandemien.

Derfor er antallet forretningsreisene redusert

Sammenlignet med siste året før pandemien var det i 2023 en million færre yrkesdøgn på norske hoteller. Det er flere grunner til dette.

En fersk rapport fra Hotelia viser at antall gjestedøgn i yrkessegmentet i 2023 var kraftig redusert sammenlignet med 2019. Hovedgrunnen til dette er trolig at vi under pandemien fikk en større kultur for å bruke nettmøter fra hjemmekontorene.

Mange lederer ser at dette fremdeles er en god metode for kommunikasjon og deling av kunnskap, og sparer dermed både tid og penger ved å gjennomføre nettmøter i stedet for forretningsreiser.

Likevel vekst

Endringen forsterkes ifølge rapporten av offentlige og private organisasjoners strenge reisepolicy, som skal bidra til å redusere kostnader og øke effektiviteten.

«Basert på dette er det sannsynlig at dette blir en varig endring, og at vi også i fremtiden vil se færre forretningsreisende på norske hotell» , skriver Hotelia i rapporten. 

Dette betyr likevel ikke færre gjestedøgn totalt på hotellene, for i samme periode har antall internasjonalen reisende økt med 1,3 millioner gjestedøgn.

Powered by Labrador CMS