COMEBACK: - Etter å ha jobbet som advokat i fire år opplevde jeg at jeg savnet det spennende miljøet i hotellbransjen, sier Lilja Jónsdóttir.

Fra rettssalen i Reykjavik til sjefjobb på Classic Norway-hotell

Hun har jobbet som advokat, levd blant urfolket i Amazonas og samlet barndomsminner på et av de mest avsidesliggende stedene på Island. Nå blir Lilja Jónsdóttir (31) hotellsjef på Sagafjord Hotel i Møre og Romsdal.

Hotellet ligger på Sæbø ved Hjørundfjorden og er omkranset av høye fjell som frister topptur-skiløperne om vinteren og fjellvandrerne om sommeren.

Driften av hotellet ble overtatt av den raskt voksende norske hotellkjeden Classic Norway Hotels i januar etter å ha blitt drevet som et franchise-hotell under Classic Norway Hotels-konseptet i to år. Og nå blir altså Lilja Jónsdóttir ny hotellsjef.

Reiseminner

- Jeg startet i hotellbransjen som 15-åring og har jobbet innen de fleste områder av hotellnæringen siden den gang. Det gikk veien fra hushjelp til resepsjonssjef og videre til salg og markedsføring for en av Islands største hotellkjeder, sier Lilja Jónsdóttir, som har en bachelor- og en mastergrad i jus fra Reykjavík University.

IDYLL: Sagafjord Hotel ligger helt nede ved vannkanten ved Hjørundfjorden og har egen båthavn for sjøfarende gjester.

- Jeg har jobbet som advokat i Reykjavík de siste fire årene før jeg nå kommer til Sagafjord Hotel på Nordvestlandet, sier Jónsdóttir, som har med seg uforglemmelige barndomsminner fra noen av Islands mest avsidesliggende områder i bagasjen.

- Jeg har vært med på turer til familiens hytte i Hornstrandir naturreservat siden jeg var to år gammel. Hytta har ikke strøm, ikke telefondekning, men en utrolig vakker og uberørt natur på alle kanter. Det har lært meg den dype verdsettelse av naturen, av å være «i øyeblikket» og den har gitt meg en lidenskap for bevaring.

Endelig tilbake

- Vi er svært fornøyde med å få Lilja Jónsdóttir med på laget og til å lede et dedikert team av medarbeidere på Sagafjord Hotel. Hotellet har lange og stolte tradisjoner og bærer tilnavnet «eventyrhotellet ved Hjørundfjorden» med rette. Nå gleder vi oss til den spennende fortsettelsen med Lilja ved roret, sier Stephen Meinich-Bache, administrerende direktør i Classic Norway Hotels.

- Det er i hotellbransjen jeg har «vokst opp» når det gjelder arbeidserfaringer. I en næring som er variert, hektisk og fullt av muligheter. Etter å ha jobbet som advokat i fire år opplevde jeg at jeg savnet det spennende miljøet i hotellbransjen, sier Lilja Jónsdóttir, og fortsetter:

- Når jeg ser på jobben ved Sagafjord Hotel tenker jeg på det islandske ordet «Upplýsingaskjóða». Det kan oversettes til «en pose med informasjon» som må være god til å motta, til å bearbeide og levere videre til mange ulike mennesker. Slik jeg selv fikk uforglemmelige opplevelser da jeg tilbrakte to uker i Amazonas-jungelen sammen med urfolket fra Shipipo-Conibo.

Men nå er det de norske fjordene som venter.

Til lands og vanns

Sagafjord Hotel ligger helt nede ved vannkanten ved Hjørundfjorden og har egen båthavn for sjøfarende gjester. I bygda Sæbø har det vært gårdsdrift siden år 200 og i dalføret har det vært både ulv, bjørn og vikinger. Hotellet er omkranset av et enestående vestnorsk kulturlandskap, dype fjorder og majestetiske fjelltopper. Med sine 40 gode rom samt sjarmerende tunhus med seks sengeplasser og eget kjøkken er hotellet blitt en perle ved fjorden.

- Hotellet ligger i hjertet av Sunnmørsalpene og er i et område som får et stadig økende besøk fra både internasjonale, nasjonale og lokale gjester. Hotellet har en unik mulighet til å vise frem seg selv og den vakre Hjørundfjorden. Og jeg starter i jobben med både stolthet og forventninger, avslutter den nye hotellsjefen ved Sagafjord Hotel, Lilja Jónsdóttir.

Powered by Labrador CMS