THE HUB: Slik er det planlagt at Clarion Hotel The Hub skal se ut fra Oslo S.

Slik blir Clarion Hotel The Hub

I mars 2019 åpner et helt nytt hotell i den ikoniske bygningen, tidligere kjent som Clarion Hotel Royal Christiania. Oslos nye storstue er døpt Clarion Hotel The Hub og skal bli både rått, moderne og helt spektakulært.

Publisert

Det er ganske nøyaktig to år til hotellet åpner dørene, men nå klarer ikke eier og styreleder for Nordic Choice Hotels å holde på «hemmelighetene» lenger.

– Når Clarion Hotel The Hub åpner i 2019 vil hotellet bli en arena for hele Oslo, hele landet, hele verden! Et storhotell midt i byen, som er Oslo fra topp til tå. Dette blir Norges største hotell med Oslos beste beliggenhet. Beliggende midt i hjertet av kollektivknutepunktet Oslo S, blir dette et unikt utgangspunkt for å skape magiske service og konferanseopplevelser. Det er bare å glede seg til åpning, når storstua står klar, sier Petter A. Stordalen entusiatisk.

KLAR: Petter A. Stordalen sier det føles herlig å endelig skulle realisere hotelldrømmen The Hub.

Den ikoniske bygningen like ved Kirkeristen og Oslo Sentralstasjon har vært hotell siden vinter-OL i 1952. Da Clarion Hotel Royal Christiania stengte dørene i desember 2016, startet arbeidene med å pusse opp og bygge ut. Med totalt 810 rom og konferansefasiliteter på over 3000 kvadratmeter, blir det nok av boltreplass.

– Det føles herlig!

Stordalen har tidligere omtalt et stort konferansehotell i Oslo sentrum som sin store, våte drøm, og nå blir dette endelig oppfylt. I beste sportsjournalist-ånd spør vi derfor hvordan dette føles.

– Det føles herlig! Dette skal bli en arena for alle typer møter mellom mennesker så sentralt som det er mulig i Oslo og Norge. Samtidig er det et krevende og komplisert prosjekt som krever høy kompetanse og all vår utholdenhet. Du kan si at vi er i starten på femmila, men har aldri vært bedre form, sier Stordalen til hotellmagasinet.no

Vil ha Oslo på besøk

Og det er langt fra kun hotellgjester som skal få nye godt av det som blir Norges største hotell.

– Hundretusenvis av mennesker passerer gjennom nabolaget vårt hver eneste dag, og vi gleder oss til å åpne dørene og invitere inn. Til vår fantastiske lobby, opp i toppetasjen og restauranten med utsikt over byen og fjorden. Vise Oslo fram til gjestene, og vise gjestene fram til Oslo. Hotellet skal være en møteplass og samlingssted for hele Oslo. Rett og slett et nabolagshotell, sier André Schreiner, hotelldirektør ved Clarion Hotel The Hub.

(Saken fortsetter under bildet.)


Ikke bare blir det stort. Det skal etter sigende bli helt spesielt.

SJEFEN: Det gjenstår mye jobb før hotellet åpner, men hotelldirektør André Schreiner gliser allerede stolt.

– Det mest spesielle blir innholdet og den service vi skal levere på den skalaen. Så blir kapasitetene så sentralt i Oslo også helt spektakulært, med 810 rom, en sal på opp mot 1000 m2, en fantastisk restaurant og bar på 13. etasje ut mot Oslofjorden og mange andre tilbud får alle våre gjester og Osloborgerne. Rett og slett et sted alle vil møtes og være. Kongress og restaurant- og bartilbudene er nok det gjestene kommer til å sette ekstra pris på.

Rått og moderne

Allerede to år før åpning opplever Schreiner stor interesse fra kunder som ønsker å booke konferanser og arrangementer på hotellet.

– Storsalen på over 1000 kvadratmeter blir Norges råeste og mest moderne. Et fantastisk sted å lære, engasjere og underholde. Salen skal fylles med konferanser, underholdningsarrangementer, konserter og fest. Her skal det ropes, les og gråtes, sier Schreiner.

En kjenning på kjøkkenet

Og i restauranten skal det spises. Og i god Clarion-ånd er det stjernekokken Marcus Samuelsson som er åndelig leder for kjøkkenet.

– Dette blir i Clarion Hotels ånd og i samarbeid med Marcus Samuelson. Vi samarbeider om å utvikle restaurantkonsepter som vil være rett for Oslo, tilreisende og boende i 2020 og fremover. Det skal bli spennende å utvikle dette fremover. Konseptet skal ikke være for 2017 det skal som sagt være det gjestene ønsker i 2020. Denne prosessen er vi godt i gang med, sier Schreiner til hotellmagasinet.no.

Inviterer til sniktitt

Fram til åpning lover hotelldirektøren at Oslo skal bli kjent med Clarion Hotel The Hub.

– Bygningen er jo velkjent, men Oslo skal bli godt kjent med hva hotellet er, vil og skal være. Vi begynner med en gang, med lansering av navnet, og gleder oss til å presentere flere nyheter i tiden som kommer. Om ikke lenge inviterer vi også til en sniktitt på hvordan de nye rommene kommer til å se ut. Det er bare å glede seg, sier Schreiner.

Og det må vi nesten for Stordalen & co påstår at de 810 rommene blir fylt med det kuleste som har vært gjort innen design og teknologi.

Hotelldirektør André Schreiner utdyper.

– Her jobber vi med design i flere team, og med teknologi. Vi har mange ideer på blokken og vi tester ut en del i systemene våre, men her som for restauranter vet vi at utviklingen kommer til å være enorm fremover og vi setter nå på plass en infrastruktur i bygget som gjør at vi skal kunne ta i bruk den teknologien gjestene ønsker og som du foreløpig ikke vet at de ønsker i 2019. Derfor er det vanskelig å si nå hva som blir de endelige systemene i dag. Vi skal i hvert fall være med i tiden og gleder oss til å overraske.

Skal finne de beste

Når hotellet, etter sigende, blir så spesielt, ser man da etter spesiell også?

Ser man etter spesielle folk til et slikt hotellprosjekt? I så fall hva ser man etter?

– Som alltid ser vi etter servicetalenter og helter i Clarion Hotels. Vi ønsker de menneskene som elsker å gjøre det litt spesielle for gjestene og vi kommer til å bruke audition og andre teknikker for å finne disse. Man finner ofte talenter der man ikke forventer det. I tillegg vil vi trenge meget gode ledere og spesialister som virkelig ånder og lever for både våre gjester og sine team. Jeg vet allerede at vi kommer til å finne disse personene, og ikke minst skape den kulturen og teamet som skal løse alle våre spennende oppgaver. Vi har allerede mange av disse menneskene i Nordic Choice i dag, avslutter Schreiner.

Powered by Labrador CMS