INVESTERER: Pandox AB fortsetter å investere. Siste ut er hotelleiendom Hilton Belfast. Eiendomsspar eier 25,8 prosent av Pandox AB.

Kjøper hotelleiendom i Belfast for en halv milliard kroner

Regner med en utbytteavkastning på rundt 10 prosent. 

Pandox AB  har kjøpt og overtatt hotelleiendommen Hilton Belfast som inkluderer virksomhet sentralt i Belfast, Storbritannia, heter det i en pressemelding fra Pandox.

Eiendomsspar, hvor Christian Ringnes er eier og adm. direktør, eier 25,8 prosent av det svenske hotelleiendomsselskapet Pandox AB.

Hotelleiendommen i Belfast har 202 rom og skal drives under en administrasjonsavtale med Axiom Hospitality og Hilton under franchise.  Hilton Belfast ligger sentralt i Belfast, kun 200 meter fra sentralstasjonen. Byens største og mest moderne event- og konferansefasiliteter, Waterfront Hall og ICC Belfast, ligger også i hotellets umiddelbare nærhet. Belfast er Nord-Irlands største by med cirka 640.000 innbyggere i hovedstadsområdet og to universiteter. 

Prisen er rundt en halv milliard norske kroner, og vil i utgangspunktet bli finansiert med kontanter og eksisterende kredittfasiliteter. 

UTSIKT: Hotellet med 202 rom ligger svært sentralt til, bare 200 meter fra sentralstasjonen.

– Hotellet er godt investert og har en sterk, strategisk beliggenhet sentralt i Belfast. Storbritannia er et av Europas største og mest dynamiske hotellmarkeder, og Belfast er en attraktiv destinasjon med et sterkt næringsliv, flere universiteter og mange attraksjoner som driver etterspørselen fra alle nøkkelsegmenter. Vi vil også, med visse målrettede verdiøkende investeringer, forbedre hotellets posisjon og lønnsomhet ytterligere, sier Liia Nõu, administrerende direktør i Pandox.

Selgere er selskaper kontrollert av Starwood Capital Group. Pandox forventer at hotellet vil generere en stabilisert utbytteavkastning på rundt 10 prosent. Hotellproduktet ble oppgradert gjennom renovering av alle rom og offentlige områder i løpet av pandemiårene og er svært konkurransedyktig.

Hotellet vil bli rapportert under forretningssegmentet Operatørdrift. Pandox eier allerede Leonardo Belfast med 270 rom i Property Management.

Powered by Labrador CMS