FORNØYD DUO: Petter Stordalen og Torgeir Silseth har grunn til å være fornøyde med 2016.

Rekordår for Nordic Choice

2016 ble et historisk godt år for Nordic Choice Hotels. I tillegg til å levere sitt beste resultat noensinne, fikk de prisen for beste hotellselskap i både Norge, Sverige og Norden under Grand Travel Award.

Publisert

Nordic Choice økte både inntektene og forbedret sitt driftsresultat i 2016. Driftsinntektene i 2016 økte med 8,9 prosent, og beløp seg til 9 096 millioner NOK i 2016 mot 8 353 millioner NOK i 2015. Omsetning inkludert franchise-hoteller beløp seg til 11 202 MNOK.

Til tross for et år preget av markedsuro, økte hotellkonsernets EBITDA (står for Earnings before interests, taxes, depreciations and amortizations - dvs inntjening før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger, red. anm.) med 22 prosent.

– 2016 ble nok et fantastisk år for Nordic Choice Hotels. Vi leverte vårt beste resultat noensinne, åpnet 7 nye hoteller, og vi kan vise til bransjen mest fornøyde gjester. At vi vokser så det knaker samtidig som responsen fra gjestene fortsetter å peker oppover, er vi utrolig stolte av. Og vi forventer at veksten i EBITDA vil fortsette i inneværende år. I tillegg er det spesielt gledelig se at både drift- og franshisehotellene leverer godt, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Fornøyde gjester

Hvert år måler Norsk Kundebarometer kundetilfredshet og lojalitet til bransjens største aktører. Resultatene for 2016 viser at Nordic Choice Hotels troner øverst på listen over hotellselskapene med høyest gjestetilfredshet for fjerde året på rad.

I tillegg har hotellselskapet høyest lojalitet blant gjestene (78,7). I tillegg ble Nordic Choice Hotels kåret til beste hotellselskap i Norge, Sverige og Norden av Grand Travel Awards.

NYTT: Centralpost-bygningen i København er et kommende gigantprosjekt.

Vant viktige kontrakter

Ved utgangen av 2016 hadde Nordic Choice Hotels en hotellportefølje bestående av 186 hoteller med til sammen 32 588 hotellrom i Skandinavia og Baltikum. 2016 markerte også et nytt kapittel i selskapets historie, med åpningen av Clarion Hotel Helsinki og Clarion Hotel Helsinki Airport i Finland.

– Med vår målsetningen om 35% markedsandel i de store byene innen 2020, ble 2016 et strategisk viktig år for Nordic Choice Hotels. Vi vant viktige kontrakter i det skandinaviske hovedstedene, blant annet Clarion Hotel Bjørvika i Oslo, Comfort Hotel Arlanda Airport i Stockholm og hele tre nye hotellprosjekt i København: den gamle centralpostbygningen, samt Clarion Hotel og Comfort Hotel på Københavns Lufthavn. I løpet av 2017 øker Nordic Choice hotellporteføljen med mer enn 5 hoteller, sier Torgeir Silseth.

Powered by Labrador CMS