GOD SOM GULL: Ifølge vinekspert Thea Engvik, skal italienske Castelmondo være unik.

Denne vinen skal være unik

Viner med ny årgang, pris, flaske og design.

Fra Winepartners Nordic NO er det kommet nå verdt å merke seg tre viner, ifølge salgs- og markedskoordinator, Thea Engvik.

Castelmondo, Epicuro og Dehesa. Førstnevnte er en nyhet, den andre er ny årgang, ny flaske og design mens den siste "bare" har ny pris og årgang.

Epicuro er et spennende prosjekt av Femar Vini som er dedikert til det epikureiske konseptet: Nytelse. Alle vinene er DOC-kvalifisert og har sterk personlighet og reflekterer vinstilen i området i høy grad.

Dehesa er så unik, aller mest fordi det kommer fra vingården i Zamora som har røtter tilbake til midten av 1700-tallet! Her er vinkjelleren over 3000 kvadratmeter og er med på å gi en fantastisk lagring av vinene! Her produserer de også kikerter, olivenolje og manchego.

Castelmondo er en vinfamilie som leverer tradisjonelle viner til en unik god pris. Fokuset her er også på å beholde god syre i vinene, så både ripassoen og proseccoen har en friskere og lettere munnfølelse enn man vanligvis får i disse vinstilene.

KAN VIN: Thea Engvik i Winepartners Nordic NO.

Under finner dere mer informasjon om hver enkelt.

Castelmondo Ripasso:

Castelmondo Ripasso er en del av Castelmondofamilien, som består av en prosecco, ripasso og amarone. Dette er den best prisede ripassoen som er tilgjengelig, og I januar ble denne lansert i alle de største polene i Norge.

Dette er en frisk og fruktig vin med en nyansert lukt og smak av krydder. Vinen har tydelig innslag av mørke kirsebær, rosiner, sjokolade, salvie og vanilje. En fyldig og balansert vin med lang ettersmak laget på ripassometoden.

Dehesa la Granja:

Dehesa la Granja er en superspesiell vingård fra Familia Fernandez Rivera, som er kjent for viner fra Pesquera og Condado de Haza. I januar ble prisen satt ned til 159,90, så når får man en kvalitetsvin fra en verdenskjent produsent til en ufattelig god pris. Dehesa de la Granja er en vingård som er over tre hundre år gammel og ble modernisert av familien i 1998.

Dehesa la Granja er en utviklet vin med fruktig aroma av røde og mørke bær, krydder og fat. Den har en fast struktur med modne tanniner og smaken sitter lenge i munnen. Vinen er allsidig, og er fin til retter med mye smak basert på storfe, lam og storvilt. Den er også fantastisk til vegetarretter med mye umami, som en soppgryte.

Familia Fernandez Rivera er en av våre mest solgte produsenter, og Dehesa kommer nok raskt opp til salg som andre viner fra familien, og har allerede god distribusjon.

Epicuro nero d’avola merlot:

Epicuro nero d’avola merlot er en av våre mest solgte viner, og vi har i samarbeid med produsenten tatt noen bærekraftige grep! Vinen er for første gang sertifisert økologisk som også har vært et stort mål for oss og produsenten!

Flasken er nå også endret til en lettvektsflaske, og dette er med på å redusere store mengder med karbonutslipp. Dette er et stort fokusområde for Vinmonopolet, som har et mål om å redusere klimagassutslippene med 55% innen 2030. Med 40% lettere flaske vil vi årlig redusere klimagassutslippet med flere titalls tonn!

Epicuro nero d’avola merlot er en rødvin med mye smak av mørke bær, urter og et hint av vanilje. Dette er en smaksrik vin som passer bra til alt fra kylling og svin til lam og sau. Det sødmefulle preget vil passe perfekt med litt søtt tilbehør som bakte rotgrønnsaker, rørte bær og stenfrukt.

Powered by Labrador CMS