STORT OG LYST: Daglig leder i Døgnvill Burger, Tarje Haakstad, i de nye restaurantlokalene.

Satser stort i Bjørvika

Når den nye restauranten til Døgnvill Burger åpner i Bjørvika, håper de å få besøk av både sultne sopraner, tørste tenorer og brisne bibliotekarer.

Publisert

I 2012 åpnet Døgnvill sin første restaurant på Vulkan i Oslo. Seks år senere, ferdigstilles den femte. Den havner midt i hjertet av den nye bydelen som skal huse både Operaallmenningen og Nye Deichmanske Hovedbibliotek.

– Stor vekst

Restauranten blir Døgnvill sin største satsing hittil. Restaurantlokalet måler fem meter fra gulv til tak og skal ha 124 sitteplasser fordelt på to plan. Det bygges også en separat bar med 50 sitteplasser som skal fungere som både dag- og kveldsbar. Og på toppen av det hele: En stor uteservering med 100 sitteplasser og utsikt til Operaen og folkelivet.

– Bjørvika er et spennende område i stor vekst. Det er mye som skjer innenfor både kultur, boligbygging og utvikling av de gamle havneområdene. Det har vi lyst til å være en del av, sier daglig leder i Døgnvill Burger, Tarje Haakstad.

Åpner i oktober

Med høykvalitetsburgere, et stort utvalg av lokale drikkevarer, tjukke milkshakes og stålfokus på service, har Døgnvill Burger hatt stor suksess. Og Haakstad har klokkertro på siste skudd på stammen, som etter planen skal åpne i oktober.

KVALITET: Burgerne fra Døgnvill er kjent for sin høye kvalitet.

NB: Saken fortsetter under bildet.

– Vi tar med oss menyen og konseptet fra de allerede godt etablerte Døgnvill-restaurantene, men det er mye som blir nytt og eksklusivt for Bjørvika-satsingen. Baren, som er fem meter høy og et blikkfang i seg selv, skal fungere som lunsj-, kaffe- og arbeidssted på dagtid, med egen lunsjmeny og på sikt, forhåpentligvis, også en frokostmeny. På kvelden forvandles den til en kveldsbar som tilbyr en utvidet og nøye planlagt drikkemeny, forteller Haakstad.

New York-inspirert

Restaurantens innredning er inspirert av klassiske amerikanske restauranter fra 20- og 30-tallet, med jernbanepanel, diner-lamper og mønstret vinylgulv. Baren er inspirert av kafékulturen i New York og innredes med arbeidsplasser, slik at forretningsfolk i nærområdet har muligheten til å stikke innom for å skifte arbeidsmiljø, spise enkle matretter eller drikke kaffe.

Haakstad tror konseptene vil falle i smak for ulike typer gjester.

– Alt er tilrettelagt for de fleste anledninger. Vi har utallige stikkontakter til folk som vil jobbe mens de spiser, en restaurant som rommer langt større grupper enn tidligere og en uteservering med sol hele døgnet. Vi gleder oss, sier han.

Powered by Labrador CMS