Vil ikke ha mat fra kristen leverandør

En bedrift i Grimstad sier opp avtalen om kjøp av kantinemat fra selskapet BIG Catering, eid av den kristne organisasjonen Normisjon. Begrunnelse: Bedriften vil være livssynsnøytral.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet Big Catering holder til på Bibelskolen i Grimstad og er eid av den kristne organisasjonen Normisjon.

Nå har imidlertid en av kundene sagt opp avtalen om kjøp av mat fra cateringselskapet. Begrunnelsen er at de ønsker å være en livssynsnøytral bedrift. Det melder NRK.

– Det er tankevekkende at noen ikke vil kjøpe mat eller tjenester av oss fordi vi har en kristen verdiforankring, sier daglig leder i BIG Catering, Kjetil Haga.

Selskapet leverer catering til små og store arrangement i Grimstad-området.

– Fornøyde med maten

BIG Catering vil ikke oppgi navnet på bedriften som har sagt opp avtalen, men sender en E-post på vegne av NRK for å få deres kommentar.

Bedriften vil ikke kommentere saken, men skriver i en e-post til BIG Catering at de har vært fornøyde med maten. Oppsigelsen av avtalen begrunnes med at de ønsker å være en livssynsnøytral bedrift.

– Enhver kunde må kunne avslutte sitt kundeforhold hvis de ønsker det, men jeg synes det blir vanskelig hvis vi skal begynne å vurdere leverandører basert på livssyn og verdiforankring, sier Haga.

– Diskriminerende og ulovlig

Regiondirektør i NHO Agder, Siri Mathiesen, sier til NRK at en oppsigelse som begrunnes med livssyn, er diskriminerende og ulovlig.

– Det er forbudt i henhold til diskrimineringsloven. Bedrifter er også beskyttet mot brudd på disse grunnleggende rettighetene, sier hun.

Mathiesen synes slike holdninger er skremmende.

– Det er skremmende hvis vi begynner å tenke i de baner. Dette er kanskje den første i rekken. En slik utvikling vil vi ikke ha.

– Ingen forskjell på smaken

Selv om BIG Catering eies av Normisjon, stilles det ikke krav om kristen bekjennelse for å jobbe i selskapet.

– Det er ikke en problemstilling hos oss. Maten smaker det samme om den er laget av kristne eller mennesker som ikke definerer seg som kristne, sier Haga.