– Vi har en kultur for å bidra

I et møte med UDI i går ble det klart at Nordic Choice Hotels gir bort 5000 gratis gjestedøgn for å hjelpe flyktninger som trenger akutt hjelp.

Publisert Sist oppdatert

– I Nordic Choice Hotels har vi en kultur for å bidra. Da jeg i vår sa at Nordic Choice kunne huse 1000 flyktninger ved behov, var det en ryggmargsrefleks og et uttrykk for frustrasjon over situasjonen man så utspille seg i Middelhavet. Responsen fra hele Nordic Choice, og teamet på hotellet som i helgen bisto UDI, har vært overveldende. Behovet er stort og vi ønsker å bidra med enda mer. Derfor gir vi nå 5000 gratis gjestedøgn til UDI som bidrar til å hjelpe flyktningene som nå trenger det, sier eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Gir 2 mill. til UNICEF

Nordic Choice Hotels besluttet fredag forrige uke å donere 2 millioner kroner til UNICEF og deres arbeid med gi humanitær hjelp til de som er på flukt og de som trenger akutt bistand i Syria. UNICEF vil sikre flyktningbarna hjelp, støtte og beskyttelse i den desperate flukten som de selv ikke er skyld i.

– Verden står nå ovenfor den største humanitære flyktningekatastrofe i Europa siden 2. verdenskrig. Og det er umulig å ikke bli berørt av de menneskelige tragediene som utspiller seg i Middelhavet. På vegne av alle medarbeidere i Nordic Choice Hotels ønsker vi å bidra og hjelpe med det vi kan, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Akutt husly

I forrige uke kontaktet Nordic Choice Hotels UDI for å tilby midlertidig overnattingsløsninger. Allerede i helgen tok UDI kontakt, fordi behovet ble akutt. Natt til lørdag tok Quality Airport Hotel Gardermoen imot den første gruppen med flyktninger.

– I helgen fikk vi beskjed om at flyktningene trengte husly allerede samme dag. Vi hev oss rundt, fant en midlertidig løsning og ble enige om muntlig avtale. På det tidspunktet visste vi verken premissene til UDI eller omfanget. Etter møtet er det avklart. Vi har nå uttrykt vårt ønske om å bidra enda mer og derfor gir vi 5000 gratis gjestedøgn til disposisjon for UDI, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.