Vant hotellkampen i Drammen

I kampen om hotellkontrakten ved Drammen stasjon, var det Nordic Choice og Quality som stakk av med seieren. Det nye hotellet skal etter planen stå ferdig i begynnelsen av 2019.

Publisert Sist oppdatert

Drammen har de siste årene vært en by i stadig utvikling og tilflytting og det har derfor vært flere interessenter til byens nye hotellprosjekt. Elvebyen har allerede to Choice-hoteller, ett Scandic-hotell og et par frittstående, men nå er det altså klart at Choice-kjeden, og Quality, vant drakampen. Dermed får Choice full dekning, altså et hotell både fra Clarion-, Comfort- og nå altså Quality-brandet.

– Nordic Choice Hotels har i dag to fantastiske hoteller i Drammen som troner øverst på Tripadvisor sin liste. Drammen er en destinasjon i full blomst og byen trenger et konferansehotell med kapasitet til å imøtekomme veksten. Bærekraftig og grønn byutvikling, yrende folkeliv og befolkningsvekst, gjør Drammen til en viktig destinasjon for Nordic Choice Hotels. Med dette Quality-hotellet befester vi vår ledende posisjon i byen og har ambisjoner om å tiltrekke oss enda flere gjester til regionen, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Gleder seg

Quality Hotel har nylig inngått en intensjonsavtale med ROM Eiendom om å utvikle et hotell på Drammen stasjon. ROM Eiendom startet i 2015 arbeidet med å regulere området. Planen omfatter nærmere 40 000 kvm kontor-, hotell- og servicelokaler, hvorav konferansehotellet ved Drammenselva står for cirka 11 000 kvm.

– Vi tror Drammen trenger et konferansehotell i denne skalaen. Prosjektet viser moderne byutvikling i praksis. Det er visjonært og nytenkende, og det er akkurat de assosiasjonene vi ønsker å skape med Quality-hotellet ved elva. Vi gleder oss til å videreutvikle hotellkonseptet og skape en profil som oser av kreativitet og gjestfrihet, til glede for alle Drammens innbyggere, sier Eivind Tangvik, Senior Vice President, Quality Hotel.

500 konferanseplasser

På tomten planlegges det et hotell som kan tilby byens største konferansekapasitet med en konferansesal med plass til 500 personer. Hotellskissen har en høyde på mellom 12 og 14 etasjer og tilsammen 230 rom. I tillegg til det nye hotellet vil kvartalet ved Drammen stasjon omfatte sykkelgate, kontorer, butikker og kafeer. Byggestart for hotellet antas å bli tidlig i 2017.

– Vi er godt fornøyd med denne intensjonsavtalen. Den gir oss et bra utgangspunkt for å skape et nytt bymiljø på Strømsø, et område med fantastisk potensiale. Med direkte togtilknytning til både Gardermoen og Torp, vil et hotell her tiltrekke seg flere reisende og bidra til å gjøre Drammen by mer konkurransedyktig, sier administrerende direktør Petter Eiken i ROM Eiendom.