Ut på tur? Bo miljømerket!

Publisert Sist oppdatert
Ifølge Miljømærkning i Danmark har organisasjonen Centre on Ecotourism and Sustainable Development nå gjennomført en undersøkelse som viser at tre av fire reisende amerikanere mener det er viktig at reisen deres ikke skader miljøet. Omkring 40 prosent er også villig til å betale mer for å reise med et selskap som gjør en aktiv miljøinnsats.

Miljømerket = strukturert og langsiktig innsats
Verdens største bookingbyrå - Carlson Wagonlit (CWT) - har bestemt seg for å gi kundene det de ønsker - og samtidig bidra til en bærekraftig utvikling av reisebransjen. Bookingbyrået skal nå tilby kundene sine en oversikt over miljømerkede hoteller.
- Vi ser klart en stigende etterspørsel etter å kunne reise på en mer bærekraftig måte, sier direktør for Hotel Product Worldwide i CWT, Paula Batten. - Det finnes tusener av hoteller som gjør en ansvarlig innsats for miljøet, men vi har valgt å liste opp de hotellene som har offsielle miljømerker. Det gir kundene garanti for at det er snakk om en strukturert og langsiktig innsats.

Service til kundene
Miljømerking i Norge har ansvar for å levere månedlige oppdateringer til Carlson Wagonlit - med informasjon om miljømerkede hoteller i Norden. Snart skal bookingbyrået være i stand til å informere om miljømerkede hoteller over hele verden.
- Listen er foreløpig liten sett i forhold til den samlede hotelldatabasen vår - men listen finnes og kundene kan få den hvis de spør etter den. Vi håper at vi i løpet av noen få måneder også kan tilby listen som en online service, sier Paula Batten hos CWT.

Svanemerket hotell:
Energieffektivisering - blant annet ved automatisk energistyring på hotellrommene - er ett av miljøtiltakene som de offisielle miljømerkene krever. Miljømerking stiller også krav til vannforbruk og krever at hotellet bruker lite miljøskadelige kjemikalier. Et svanemerket hotell tilbyr økologiske matvarer og kildesorterer avfall - og gjestene kan regne med at dette hotelloppholdet ikke skader miljøet unødig.

Thumbnail Image: