Tom Marthinsen begynner i Red & White

Publisert Sist oppdatert

Tom Marthinsen har fortsatt litt tid igjen i DN-systemet, blant annet har han ferie til gode, før han begynner i Red & White, men han begynner så raskt han kan.

Gleder seg

Tom Marthinsen har skrevet om vin i Dagens Næringsliv helt siden slutten av 1980-tallet. Siden 1993 har han skrevet fast om vin i Dagens Næringsliv på lørdager. I 2000 startet han opp DN.no Vinguiden, som ble landets ledende webside om vin. Der har han vært vinredaktør til han nå har meldt overgang til Red & White.
- Jeg gleder meg til å begynne med noe nytt og få anledning til å gå i dybden med enkelte produsenter. En av oppgavene mine blir å ha nærkontakt med selskapets produsenter og jobbe for å finne nye viner og spennende produsenter. Det kommer ikke akkurat til å bli et A-4 liv. Det ser jeg virkelig frem til, sier Tom Marthinsen.

Mange bokutgivelser

Foruten å ha gjort Dagens Næringsliv og DN.no til ledende på vin har Tom Marthinsen gitt ut en rekke bøker, både sammen med sin gamle partner Geir Gjerdrum og sin partner i DN.no i dag, Merete Bø. Syv årganger er det blitt av ”Vinens Vinnere” som Tom Marthinsen har vært redaktør for og enkelte ganger eneforfatter av. Den siste er Vinenes Vinnere 2011 med spesialtema om Rhône-dalen. I tillegg har han gitt ut ”Chablis” (sammen med Geir Gjerdrum og fotograf Helge Hansen), ”Se Lukt Smak” (sammen med fotograf Helge Hansen) og ”Vinferie i Europa” (også sammen med fotograf Helge Hansen). Alle disse bøkene er gitt ut på Vigmostad og Bjørke. I tillegg har Tom Marthinsen gitt ut en del bøker om historie og økonomi, spesielt relatert til Sør-Amerika og Karibia.

Styrker kapasiteten

Daglig leder i Red & White, Torgrim Frafjord, er svært god fornøyd med nyansettelsen.
- Vi har et sterkt fagmiljø og høy anseelse blant vinprodusentene, og Tom Marthinsen vil bidra ytterligere til begge deler. Han vil også kunne forsterke vår kapasitet til å kommunisere med kundene og vinmiljøet i Norge. Vi er stolte over at Tom ønsker å jobbe hos oss.

Ledende

Red & White er en av landets ledende vinimportører og importerer blant annet store merkevarer som Vidigal, Chapelle du Bois og Yellow Tail. Blant landets sommelierer og vinensusiaster er Red & White kjent for sterke navn som Mugnier, Cathiard, Giacomo Conterno m.fl.

Thumbnail Image: