Ti nominert til grønn turistpris

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Tema for Nordisk råds miljøpris 2011 er Grønn turisme. Ti nordiske aktører er nominert, og hvem som vinner blir offentliggjort på onsdag neste uke. 

Vinneren av Nordisk råds natur- og miljøpris på 350.000 danske kroner skal velges onsdag 25.mai, når juryen samles i Helsingfors. 

 

Store muligheter

Bærekraftig turisme er viktig i de nordiske landene sin satsing på grønn vekst, og for turistbransjen betyr dette store muligheter. 

 

– Det er utvilsomt et stort marked der ute for miljøbevisst turisme. Vi opplever det i stor stil på det amerikanske markedet, og Norden er virkelig et godt varemerke på dette området, mener Susanne Nordenbæk, sjef for Visit Denmarks kontor i New York.

Da mange amerikanere ser Norden som ett område, kan det være lønnsomt for de nordiske landene med en samlet promotering. 

 

Geilo

I år er det plukket ut ti nominerte til Nordisk råds miljøpris, fra mange forskjellige deler av turistbransjen. Blant annet er flere organisasjoner med nær tilknytning til bestemte steder nominert, som isfjorden ved Iluissat på Grønland, turistanlegget Silverskär på Åland, og Høve Støtt som jobber med å fremme bærekraftig turisme ved Geilo i Norge. 

I tillegg har juryen nominert ulike konkrete aktiviteter, som blant annet Islandske Fjellførere og den danske foreningen Frie Fugle som jobber for å bygge ut nettverket av sykkelruter i Norden og Europa. 

 

Den godt kjente Marugeritruten i Danmark er også nominert, i likhet med Suomen luomumatkailuyhdistys, som driver økoturisme til 33 finske reisemål, for eksempel økologiske gårder, økolandsbyer og steder med spesielt fokus på miljø- og naturvern.

Dessuten er også to hotellkjeder nominert, nemlig Scandic Hotels og Brøchner Hotels, samt den islandske sammenslutningen Farfugla – en forening som driver 36 vandrerhjem som legger stor vekt på å informere gjestene sine om miljøtiltak og bærekraftig utvikling.

Vinneren velges og offentliggjøres neste uke, men prisen blir først overrakt i forbindelse med Nordisk råd sitt årlige toppmøte i begynnelsen av november. 

Main Image:
Thumbnail Image: