Tett mellom finalistene i NM i Maskinoppvask

Publisert Sist oppdatert

Kapil Thavarajha i aksjon.

Arne Dalseng, daglig leder BFSN er strålende fornøyd med konkurransen. Deltagerne har vært meget gode og flinke. Han sier at arrangementet er viktig for å sette fokus på hygiene generelt og maskinoppvask spesielt.

Formålet med NM i Maskinoppvask, som ble arrangert for 2. gang på Smak09, var å heve både oppvaskmedarbeidernes kompetanse og statusen for en av de aller viktigste funksjonene i et hvert storkjøkken.

32 ambisiøse deltakere
32 profesjonelle oppvaskere fra hele landet satte hverandre stevne, alle med ambisjon om å gå til topps i Norsk Mesterskap i Maskinoppvask. Det ble konkurrert etter et cup system over fire dager, med vinner og beste toer i hvert heat som går videre til A- og B-finalen fjerde og siste dag, 6. februar.

Hygienepartnerne
De tre største hygienepartnerne i Norge, Lubeco, Lilleborg Profesjonell og Ecolab, sto bak mesterskapsarrangementet, sammen med BFSN og Norges Varemesse. En rekke leverandører var medspillere: Hobart Norge, Myhrvold Storkjøkken, AE Storhushold, Norrøna Storkjøkken, Metos, Nicro, Team Rustfritt, Rupro og Rustfrie Bergh.

Intensivt kursprogram
Siden september 2008 gjennomførte hygienepartner et intensivt kursprogram for maskinoppvaskere over hele landet. Her ble gjennomgått ”Planløsning av et oppvaskanlegg”, og oppvaskgodsets gang gjennom anlegget. Først på uren side: inntransport og rydding, avskraping og avfallsbehandling, stabling i kurv, forvask og forspyling. Videre fullt søkelys på selve oppmaskmaskinene, de ulike typer maskiner og deres viktigste funksjoner, klargjøring for bruk, temperaturer og trykk, vaske- og skyllearmer samt dyser, og rengjøring og daglig pass av maskinen. Det ble også gitt en grundig gjennomgang av krav til personlig hygiene, spesielt betydningen av håndvask.

NM-deltakerne ble hentet blant disse kursdeltakerne.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS