Stolt av det nye bryggeriet

I forrige uke åpnet det splitter nye bryggeriet til E.C. Dahls i Trondheim. Nå blir det Ringnes' sitt flaggskip for spesialøl.

Publisert Sist oppdatert

– Når jeg ser hva vi har fått til i løpet av noen få måneder blir jeg stolt. Stolt fordi vi har fått på plass et flott bryggeri som viderefører og videreutvikler E.C. Dahls’ 160 år lange øltradisjoner. Stolt fordi vi holder til i en by med så mange entusiastiske ildsjeler og støttespillere som har hjulpet oss frem under hele prosessen. Og stolt fordi vi har eiere som har våget å investere 110 millioner kroner i dette eventyret, sier bryggerisjef Erik Norgård.

Flaggskip

E.C. Dahls’ hovedoppgave er å produsere øl for Ringnes, og bryggeriet blir Ringnes’ flaggskip innen den raskt voksende spesialølkategorien, samtidig som det viderefører bryggingen av Dahlspilsen.

– Vi har som mål å prege den norske ølutviklingen fremover. E.C. Dahls skal være et sted hvor alle føler seg velkommen og hvor man kan søke inspirasjon og kunnskap. I den norske bryggeribransjen er det kultur for å dele og inkludere. Den kulturen skal videreføres her hos E.C. Dahls. Dette skal være et sted som videreutvikler norske øltradisjoner og håndverksøl, og som skal bli et nytt, attraktivt tilbud for byen, innbyggerne og besøkende, fortsetter Norgård.

Besøkssenter

I tilknytning til bryggeriet blir det en bryggeripub og restaurant samt et besøkssenter med konferansefasiliteter. Det er Roar Hildonen og Aleksander Skjefte som står bak driften av serveringsstedene.

E.C. Dahls Bryggeri eies av Ringnes-eier, Carlsberg Group, og det New York-baserte Brooklyn Brewery. Førstnevnte som majoritetseier. Siden 2012 har Brooklyn og Carlsberg Group hatt et lignende samarbeid om Nye Carnegiebryggeriet i Stockholm.

– E.C. Dahls blir et frittstående bryggeri som står på egne ben med egen bryggmester og dyktige bryggeriansatte som alle har en lidenskap for ølproduksjon. Samtidig er det naturligvis trygt, godt og meget verdifullt at vi kan støtte oss på kunnskapen og erfaringene til våre eiere. Vi samarbeider tett, avslutter Nordgård.

Powered by Labrador CMS