Ser etter alternativer for Scandic hotellene

Publisert Sist oppdatert

Beverly Hills, California, 9.august 2006 – Hilton Hotels Corporation (NYSE:HLT) sa i dag at de undersøker strategiske alternativer for selskapets Scandic hoteller, inkludert et mulig salg av alle eller deler av forretningsvirksomheten. De kjøpte Scandic som en del av dets nylige oppkjøp av hotell-aktiva fra Hilton Group plc. Citigroup Global Markets Limited er blitt engasjert som rådgivere.

Scandic, et fremstående og respektert merkenavn, primært i Sverige, Norge, Finland og Danmark, omfatter 130 hoteller og omtrent 23 000 rom. Av de 130 hotellene er 120 leasede eiendommer, seks er franchiser, tre har driftsavtale og Hilton eier et.

Hilton International (HI), et heleid datterselskap av Hilton Hotels Corporation, regner med å legge ti hoteller til salgs i Europa ved slutten av september. Disse eiendommene er i Belgia, Frankrike, Tyskland, Luxemburg, Spania og Sveits. Bank of America Securities Limited er blitt utpekt til å rådgi Hilton i dette prosjektet.

I tillegg, befinner Hilton International seg på forskjellige stadier angående evaluering og forhandling om et antall andre potensielle salgstransaksjoner utenfor U.S.A.

Robert M. La Forgia , finansiell direktør for Hilton Hotels Corporation (HHC), kommenterte; “Hiltons formål med salg av aktiva er å følge vår strategi med å øke inntektene fra managing og franchise-hoteller og mindre fra hotelleierskap. Ethvert fremtidig salg er en fortsettelse av en prosess som startet tidlig i 2005. Siden da har HHC solgt over $ 1.3 milliarder i aktiva, og HI omtrent $ 700 millioner”.

Det nøyaktige tidspunktet for fullførelse av enhver evaluering eller salgsprosess kan ikke bekreftes på dette tidlige stadiet i prosessen. Selskapet påpeker at ethvert tilkommende salg vil være i tråd med alle påkrevde godkjennelser, inkludert informasjon og konsultasjonsprosedyrer med arbeidsråd, fagforeninger og representanter for de ansatte.

De ti hotellene i Europa for salg har 3 328 rom på følgende steder – Hilton Dusseldorf, Hilton Dresden og Hilton Weimar i Tyskland; Hilton Charles de Gaulle og Hilton Strasbourg i Frankrike; Hilton Zurich Airport i Sveits; Hilton Brussels (Boulevard de Waterloo) i Belgia; Hilton Luxembourg; Hilton Barcelona i Spania og Los Zocos Villa Resort på Kanariøyene.

Hilton Hotels Corporation (NYSE:HLT) er verdens ledende hotellselskap, med nesten 2 800 hoteller og 485 000 rom i mer enn 80 land, med 150 000 ansatte verden over.

De mer enn 2 300 hotellene er eid, styrt eller franchiset i Nord-Amerika og omfatter en hotellportfolio med de mest anerkjente merkevarene som Hilton®, Conrad®, Coral by Hilton®, Doubletree®, Embassy Suites Hotels®, Hampton Inn®, Hampton Inn & Suites®, Hilton Garden Inn®, Hilton Grand Vacations™, Homewood Suites by Hilton®, Scandic og The Waldorf=Astoria Collection™.

Utenfor USA, betjener selskapet 262 hoteller med Hilton-varemerket og 130 i mid-marked Scandic.


Om Scandic Hilton

Scandic Hotels er Nordens ledende hotellkjede med 139 hoteller i 9 land, og eies av Hilton International. Hilton International driver over 380 hoteller i mer enn 60 land, og er en del av det Londonbaserte Hilton Group plc., som med Hilton Hotels Corporation i Beverly Hills markedsfører varemerket Hilton, verdens mest kjente hotell-varemerke. Tilsammen byr de på mer enn 2 400 hoteller i hele verden.

Thumbnail Image: