Scandic vant stor miljøpris

Publisert Sist oppdatert

På den europeiske hotelldesignmessen SLEEP i London samles årlig hotelleiere, interiør­arkitekter, byggentreprenører og andre som jobber i hotellindustrien. Et titall priser ble i går delt ut for å premiere bedrifter som utmerker seg innen for eksempel arkitektur, teknologi, innovasjon og miljø. Scandics bærekraftdirektør, Jan Peter Bergkvist, var til stede for å ta imot den prestisjetunge miljøprisen The Sustainability Award.

- Scandic har fokusert skarpt på miljøet de siste ti årene, og ambisjonen har hele tiden vært at flere bransjeaktører skal følge oss, slik at hotellindustrien som helhet blir ledende på miljøområdet. Derfor føles det viktig – og natur­ligvis veldig morsomt – at miljø- og bærekraftarbeidet vårt anerkjennes på en messe som i bransjen er såpass velrenommert som SLEEP, sier Jan Peter Bergkvist, bærekraftdirektør i Scandic.

De siste ti årenes miljøarbeid, som også innebærer arbeid med å effektivisere res­surs­bruken på en rekke områder, har gitt resultater hos Scandic. Mellom 1996 og 2006 reduserte hotellkjeden sine fossile karbondioksidutslipp med 30%. Hver gjest som i dag bor en natt på Scandic, slipper ut 1,5 kg mindre CO², bruker 35 liter mindre vann og etterlater seg 1 kg mindre usortert avfall enn for ti år siden.

Scandic Anglais, et eksempel til etterfølgelse

Et av hotellene som juryen vurderte når Scandic ble kåret til vinner, var Scandic Anglais i Stockholm, som etter en omfattende renovering i 2006 er blitt et av kjedens flaggskip. Renoveringsarbeidet fulgte Scandics standard for økologisk bærekraftig hotelldesign grundig. Standarden garanterer at bygging og renovering innen Scandic forårsaker minst mulig miljøpåvirkning.

Thumbnail Image: