Scandic etablerer seg i Polen

Publisert Sist oppdatert
I Polen, med nærmere 40 millioner mennesker, ser hotellkjeden et svært sterkt potensial for å etablere sitt varemerke i mellomklassesegmentet. Scandic har tidligere uttalt sin ambisjon om å vokse videre ut i Europa. Sammen blir de to nye hotellene en viktig del av denne satsingen i Øst-Europa.

– Vi har store forventninger til de nye hotellene våre. Polen er det største av de nye EU-landene, og begge byene, både Gdansk og Wroclaw, har hatt en positiv utvikling de siste årene, sier Frank Fiskers, adm. dir. og konsernsjef for Scandic.

Hotellene, som i dag er en del av den internasjonale hotellkjeden Holiday Inn, ligger begge sentralt i hver sin by. Wroclaw er Sørvest-Polens økonomiske senter hvor mange internasjonale storselskaper er representert, mens den nordpolske havnebyen Gdansk er en viktig import- og eksporthavn med mange kulturelle innslag.

Begge hotellene holder en svært god standard og kommer etter visse konseptuelle justeringer til å passe godt inn i Scandics portefølje. Allerede 1. januar 2009 flagges hotellene om til Scandic Wroclaw og Scandic Gdansk. Hotellene tilbyr moderne, komfortable rom, restaurant og bar, treningsrom og velutstyrte og funksjonelle møtemuligheter. Scandic har tegnet en langsiktig leieavtale med byggeieren Invescos europeiske hotellfastighetsfond.

– Vi investerer ikke bare i to hoteller, men i et helt marked. Et marked som vi mener har et betydelig potensial for et hotellselskap som vårt. De siste årene har belegget økt på hoteller i Polen, og det forventes å øke videre, samtidig som det er behov for gode hoteller i mellomprissegmentet. Det er der vi skal etablere oss, avslutter Frank Fiskers.
Thumbnail Image: