Rekordstor Reiseliv 06

Publisert Sist oppdatert

Glimt fra reiselivsmessen Reiseliv '04 som åpnet torsdag i Norges varemesse på Lillestrøm. Her kan drøm bli til virkelighet. Den varer fram til 11. januar. Foto Knut Falch/SCANPIX

Fagdagene arrangeres torsdag 12. januar og fredag 13. januar frem til kl. 14, og er spesielt forbeholdt reiselivsnæringen og innkjøpere fra næringsliv, organisasjoner og offentlig sektor. Fagprogrammet er utarbeidet i samarbeid med Skål International Oslo, Meeting Professionals International Norway (MPI), Næringslivets ReiseForum (NTMA).

Fagprogrammet torsdag starter med et talkshow med ”løs snipp” hvor man møter ledere med vyer og stor tro på fremtiden diskuterer ”Hvilke trender ser vi og hva satser vi på?”. Talkshow-vert er Arne Hjeltnes. Fredag er fokuset rettet mot innkjøpere av forretningsreiser, kurs og konferanser i næringslivet, organisasjoner og offentlig virksomhet.

Fagprogrammet spenner fra trender og utviklingstrekk innen reiselivsnæringen, møte- og kongressmarkedet og e-handel til møteplanlegging og ”travel management”.

Møter og konferanser får stadig større betydning. For å sette fokus på betydningen av kongress- og møteindustrien både lokalt, nasjonalt og internasjonalt har Norway Convention Bureau (NCB), Meeting Professional International ( MPI), HSMAI og Norges Varemesse/Reiseliv 06 innledet et samarbeid. I denne sammenheng vil det bli lagt mange aktiviteter til andre uken i januar – Møteuken 2006. Fagprogrammet på Reiseliv 06 vil inngå som en del av Møteuken 2006.

Messen – noe for alle

Reiseliv 06 er så og si fullbooket. Totalt vil over 1.000 utstillere fra mer enn 60 nasjoner være representert på Reiseliv 06.

Verden reiser som aldri før og hittil i år er det solgt for en halv milliard ferieturer verden over, en økning på nesten 6 prosent. Denne positive trenden merkes ved at reiselivsnæringen satser mer på messen enn tidligere. Fremdeles ser vi en økning av de mindre nisjeoperatørene som tilbyr ”adventure travel”, og turoperatører som tilbyr målsøm til forskjelle målgrupper.

Og selvfølgelig finner vi også charteroperatører, våre naboland, spennende reisemål i Norge eller kort fortalt; reiser for alle. Av nyheter kan vi bl.a. nevne at Bosnia Herzegovina, Japan, Korea og Filippinene er med for første gang, Israel er tilbake, det er også hotellkjedene Choice Hotels, Thon Hotels, Best Western og Ditt Hotell i Norge AS. Andre som markerer seg godt på messen er Italia med et stort antall utstillere, og Hedmark er større en noen gang med mange forskjellige aktiviteter. Nytt i år er også at Reiseliv 06 presenterer partnerregionen Nord-Norge og Svalbard som vil profilere seg på en helt spesiell måte. (Kilde: messe.no)

Thumbnail Image: