Prakthotell ble nr 155

Publisert Sist oppdatert

- Vi skal åpne på Norra Bantorget i Stockholm i 2008 og det ombygde posthuset i Gøteborg i 2009, sier Stordalen som i vår har åpnet hotell i Kragerø, Flesland og i Ulsteinvik i tillegg til hotellet i Strømstad.
- Dette er et flott hotell, sier Stordalen på sin entustiastiske måte. Og legger inn ros til de som har stått for utforming og innredning.
- Jeg legger meg ikke oppi slike detaljer. Vi har flinke prosjektfolk i kjeden til den jobben, sier Stordalen.

STRØMSTAD
Quality Spa & Restort Strømstad er hotellets offentlige navn. Men på folkemunne er det Strømstad Spa som brukes. Innerst i en grunn vik der det tidligere var offshorevirksomhet for Nordsjøen – ved siden av en marina og en golfbane – mellom holmer og knauser i den vestsvenske skjærgården, har arkitekten lagt et flott hotell med 232 rom, med hele 116 suiter. Arkitekturen har fått mye hederlig omtale og de norske arkitektene Halvorsen & Reine finn mye ros på åpningsdagen.
- En supermoderne arkitektur som har blitt en absolutt fulltreffer, sa Sveriges infrastrukturminister Åsa Torstensson i sin åpningstale. Den tidligere kommunalråden i Strømstad roste norske investorer som har brukt tett opptil en halv milliard svenske kroner på prosjektet.

LEILIGHETER BLIR ROM
Hotellet består egentlig av 116 leiligheter på ca 65 kvadratmeter. Hver leilighet kan gjøres om til et dobbeltrom og en juniorsutie, så som hotell finnes det 232 rom for utleie. Leilighetene er eid av privatpersoner og firma som har kjøpt seg inn og får bruke rommet som sin sommerresidens i seks uker. Ellers i året leies rommene tilbake til hotellet for vanlig hotelldrift. Derfor er juniorsuitene på hotellet utstyrt med komfyr og all mulig kjøkkenredskap som et moderne feriested krever.

NORDIC RESORT
Hotellet i Strømstad er utviklet av Drammens-firmaet Nordic Resort med Nils Gevelt som daglig leder. Dette er også firmaet bak det Choice-drevne hotellet på Holmsbu.

Nordic Resort har hatt ansvaret for hele gjennomføringen av prosjektet. Det er også Nordic Resort som har franchiseavtalen med Choice om den framtidige driften av hotellet.

SPA OG MAT
Det nye hotellet ligger i tett kontakt med sjøen – det er ca 50 meter fra baren – ut døra og til gjestebrygga. På veien mot havet passerer man et nydelig vannspeil som binder hotellet og havet sammen på en flott måte. Bak de store vinduene finner man abc – restaurant og Flow Saltwater Spa.

Abc- står for Asia Bohuslän Califorina og beskriver spennvidden i rettene fra kjøkkenet.
Basert på lokale råvarer trylles det fram det meste – fra sushi og hamburgere til hummersuppe og fiskeretter. Restauranten og konferansefasilitetene har plass til mellom 400 og 500 gjester.

Spa-avdelingen er hotellets stolthet med sine 2000 kvadratmeter. Her finnes det 30 forskjellige muligheter for behandling fra topp til tå. Et stort saltvannsbasseng kombinert med strålende utsikt gjør det til en avslapping bare å gå inn i avdelingen. Her er det vann – nesten så langt som øyet kan se. Den arkitektmessige plasseringen av badeenheter i SPA avdelingen – kombinert med det utendørs vannspeilet gjør at du føler deg dratt mot sjøen.

Thumbnail Image: