På samme nivå som i 2004

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

På verdensbasis økte gjennomsnittsprisen på hotellrom med to prosent i fjor. Men det er store forskjeller mellom landene. 

Det er tall fra Hotels.com sin Hotel Price Index™ (HPI®) som viser at hotellromsprisene jevnt over økte i fjor, og dette er første gangen at prisene øker fra år til år siden 2007. Men etter som prisene falt kraftig i 2009, ned 13 prosent, endte gjennomsnittsprisen på et hotellrom på global basis på samme nivå som i 2004. 

I de fleste regioner holdt prisene seg enten på samme nivå eller gikk ned i første halvår av 2010, sammenliknet med året før, men de økte med 1 prosent i Latin-Amerika og Karibia, to prosent i Nord-Amerika, og holdt seg stabile i Europa. 

Til tross for en nedgang på to prosent, ligger gjennomsnittsprisen for et hotell i Asia 15 prosent høyere enn da Hotel Price index begynte i 2004. 

Ifølge Rolf Forsdahl, direktør i HSH reiseliv, er det store variasjoner mellom landene. 

- Når det gjelder prisfallet etter 4. kvartal i 2008 og den bedringen vi ser nå, er det fortsatt store variabler fra marked til marked, avhengig av den økonomiske situasjonen i landet. Prisbildet er dynamisk, og blant annet de siste hendelsene i Japan kan forplante seg til hotellpriser i Asia, sier han. 

David Roche, som er president i Hotels.com, sier at bransjen nå viser tegn til bedring  etter noen av de vanskeligste periodene markedet har opplevd. 

- Men siden prisfallet var så bratt over en så lang periode, vil hotellgjester betale omtrent det samme for et hotellrom som de ville gjort seks-sju år siden. Samtidig som de største priskampanjene nå har stoppet noe opp, finnes det fortsatt gode muligheter for å gjøre et kupp, sier han. 

HPI er basert på bookinger gjort på Hotels.com og følger faktiske priser betalt per rom , i stedet for annonserte priser, for 110 00 hoteller på mer enn 18.000 steder veden over. Den siste HPI tar for seg priser i 2010 sammenliknet med priser i 2009. 

Main Image:
Thumbnail Image: