Ørland kysthotell med store visjoner

Publisert Sist oppdatert

 ,

 ,

– Vi har fantastiske nærmiljø som inspirerer gjestene. Vi tilbyr et frodig kystlandskap med hav på tre sider. Naturen er selve mesteren som stadig skaper nye malerier. Det blir spennende og være samlokalisert med et kultursenter, konstaterer hotelldirektør Bengt Selfors.

Vi møter en meget entusiastisk hotelldirektør som forteller om Ørland Kysthotell. Hotellet åpnet for 11 år siden og ble bygd av en lokal gründer. Hotellet er et frittstående hotell som de siste årene har vokst i både antall gjestedøgn og i areal. Kysthotellet har 59 rom, de fleste med havutsikt. I forbindelse med at hotellet er utvidet, er det bygd to store suiter hvor utsikten er storslått. Her kan en ligge i badekaret, nyte noe godt i glasset og la seg henføre av utsikten. Nytt lobbyområde, kurs- og konferanselokaler, bar og restaurant venter dagens gjester. En kan gå ”tørrskodd” til kultursenteret og hotellet fra Kystekspressen som bare er 55 minutter unna Trondheim.

Samarbeid øker sjansen for å lykkes

– Vi tilbyr kurs- og konferansegjestene våre en spennende blanding av fasiliteter og sosiale aktiviteter i og utenfor huset. Fasilitetene er kjerneprodukter og alt det unike i nærområdet er vårt utvidede produkt. Det unike i nærmiljøet tilrettelegges, og kvalitetssikres på lik linje med det som skjer inne i huset. Selvfølgelig er vi meget glad for utvidelsen som gir oss større kjerne, men det er det utvidede produktet våre gjester identifiserer oss med, som er det viktigste for oss. Vi vil at gjestene skal våkne opp med et smil, strekke på kroppen, trekke tilside gardinene og kjenne havets brus slå mot seg. Så herlig skal det være, smiler hotellsjefen.

Selfors sier at samarbeidet med kultursenteret er et viktig aktivum for kysthotellet. Flere aktører som samarbeidet om et produktet har større sjanse for å lykkes, mener han. Nå har de også muligheten for å satse internasjonalt i og med at kulturforetaket, i tillegg til å satse på kultur og historie, har de også et perspektiv på naturen.

Opplev naturen

– Rundt hele Ørland kommune er det viktige våtmarksområder som er vernet etter Ramsar-konvensjonen. Det gir oss store muligheter for verdensmarkedet. I forbindelse med det seminar om Ramsar-konvensjonen kan vi tilby en opplevelsespakke som består både av overnatting, mat og kultur, sier han og legger til:

– Det er nettopp pakker av opplevelser som er vårt unike tilbud til gjestene. Vi vet i dag at det ikke er nok å ha gode kurs- og konferansefasiliteter, det må også være et godt tilbud om mat og spesielle opplevelser. Vi har gjennom årene utviklet et stort spekter av ulike tilbud til kurs- og konferanse- gjestene.

Hotelldirektøren legger ut om de ulike tilbudene kysthotellet har. Blant annet kan en få skreddersydde opplegg i samarbeid kultursenteret. Kulturelle aktiviteter som akvarellmaling, lære å spille to akkorder på gitar, eller å få et innblikk i den verdenskjente kunstneren Hanna Ryggens verden ved selv å lage en liten vev er blant tilbudene. For de som ønsker å komme seg ut på havet, legger hotellet til rette både for fisketur og seiltur med bacalao. Hotellet har også tilbud til turister og til lokalbefolkningen.

– Vi har mye forskjellige aktiviteter, nettopp for å kunne tilfredsstille alle, i alle fall nesten, legger mat og drikkesjef Jan Børge Harsvik. En flott tittel for en kokk, som nettopp steller med mat og drikke til gjestene. Han stortrives på hotellet etter at han vendte hjem for noen år siden etter å ha kokkelert både i Trondheim, London og Amsterdam.

– Jeg får nok av utfordringer her på Ørlandet, fra de store bankettene på Ørland Hovedflystasjon, til de mindre selskapene, som å servere mat på et fyr. Her får jeg være med på planleggingen og utviklingen av hotellet. Det stortrives jeg med, sier han.

52 opplevelser

Hotellsjefen og mat og drikkesjefen ser på hverandre og lurer på om de skal røpe framtidsplanene for Hotellmagasinets utsendte. Men de klarer tydeligvis ikke å holde tett:

– Vi er i gang med å lage et unikt rom-konsept hvor vi drar det utvidede produktet inn i kjerneproduktet. 52 opplevelser, akkurat som i en kortstokk. Flere av kortstokkens 52 kort er allerede klar. Vil gjestene ha spar ess, får de bo på Austråttrommet og lære om Austråttborgen, et adelsslott på historisk grunn. Borgen ble bygget i 1656 og er nok også kjent fra Ibsens skuespill ”Fru Inger til Austrått”. Vil du bo på ruter åtte får de oppleve å lære om Kjeungen fyr, et åttekantet steintårn som er litt over 20 meter høyt. Fyret er fredet etter lov om kulturminner og ble satt i drift i 1880 og automatisert og avfolket i 1987. Fyret inneholder en leilighet med seks sovekabiner, forklarer de to herrene, og legger til at de i flere år har arrangert turer med matservering til forskjellige lag på fyret. Veldig populært, forklarer de.

Egen huskunstner

Hotellet har egen huskunstner og en minisuite som er tilegnet maleren Magne Sandøy fra Råkvåg, og som har atelier på Brekstad.

– Vi har gjennom årene samlet kunst som representerer Fosens kunstnermiljø. Flere internasjonale kunstnere har bodd på hotellet og vi har kjøpt inn kunst av forskjellige malere som vi nå vil stille ut på hotellet, forklarer hotellsjefen. Mat og drikkesjef Harsvik legger til:

– Mange kunstnere vet at lyset på Ørlandet er like bra som på Skagen. Det er bare helt fantastisk og nettopp det gjør at vi har og har hatt mange malere som har malt fra vårt fargerike landskap. Og nå vår alle våre gjester muligheter til å studere maleriene fra Fosenhalvøya på vårt hotell.

Thumbnail Image: