Oppfordrer til stillhet

NHO Reiseliv oppfordrer alle landets hoteller, restauranter, kafeer og barer til å holde ett minutts stillhet klokken 21.00 i kveld.

Publisert Sist oppdatert

Det skjer for å hedre ofrene og markere den tragiske terroraksjonen i Paris, men også for å hylle friheten til å gå ut. Initiativet, som kommer fra den franske reiselivsorganisasjonen SYNHORCAT, heter «La oss møtes».

– Under terroraksjonen i Paris var det mennesker som benyttet seg av reiselivet som ble rammet, de som spiste på restaurant, de som var på konsert, de som dro på fotballkamp. Nå har vår franske søsterorganisasjon oppfordret oss til å forsvare europeisk gjestfrihet og livsstil. Å kunne nyte mat, drikke, en sportsbegivenhet, en konsert eller et øyeblikk med venner i selskapelighet er selvfølgelig noe vi varmt støtter, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Hele Europa er med

Reiselivsorganisasjoner over hele Europa slutter opp om initiativet, blant dem NHO Reiselivs søsterorganisasjoner Horesta i Danmark og Visita i Sverige.

– Vi har skrevet til våre medlemsbedrifter og oppfordret dem om å støtte dette initiativet. Terrorangrepet i Paris er en trussel mot vår frihet. Med dette fredelige initiativet vil vi markere at vi ikke lar oss kue, men vil forsvare retten til å møtes ute og ha det hyggelig sammen, sier NHO Reiseliv-direktøren.