Økte belegget med 106 prosent

Haugesund er best i vest.

Publisert Sist oppdatert

Hotellsengene går varme i Haugesund. Mens tallene stuper i Stavanger og det går tråere i Bergen, går besøktallene til himmels i lillesøster Haugesund. De siste tre månedene har antall hotellgjester i byen økt med 23 prosent, skriver NRK.

I Rogaland har det vært en nedgang i antall hotellgjester på 10 prosent i desember i forhold til i fjor. Haugesundshotellene er motstrøms, og har 32 prosent flere gjester denne måneden.

LES MER: Fra stinn brakke til oppsigelser

– Dette er fantastisk, og desember har vært ekstra bra, sier Reidar Westre som er direktør for både Rica Maritim og Thon hotell Saga i Haugesund.

Thon hotell Saga har blant annet hatt en økning på 106 prosent i julemåneden.

Rica Maritim Hotell har de tre siste månedene økt belegget med 42 prosent imot fjoråret og også tilsvarende i forhold til desember i fjor. Hotellet har også hatt en omsetningsøkning på 32 prosent i samme periode samtidig som snittprisen på rom har økt, skriver Haugesunds Avis.

– Dette er vi utrolig godt fornøyd med. Ikke minst sett utifra at vi hadde en god desember i fjor, sier hotelldirektøren.

Westre legger ikke skjul på at aktiviteten på oljeservicebedriften Aibel har mye å si for omsetning og belegg, men mener likevel at Haugesund er mindre utsatt for svingninger I oljebransjen enn for eksempel Stavanger.

LES MER: Oljekrise? Ikke i denne vestlandsbyen