Nye og gamle mestere

Under NM i Kaffe fikk vi tre nye Norgesmestere i henholdsvis Brewers Cup, Klassisk Barista og Cup Tasting. Se hvem som vant her.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til mye heder og ære får to av vinnerne representere Norge i VM i Dublin om to måneder.

Odd-Steinar Tøllefsen, fjorårets verdensmester i Brewers Cup, hadde ikke tenkt å gi fra seg tronen. Han gjennomførte nok en strålende konkurranse og ble Norges beste kaffebrygger for tredje gang på rad. Entusiasten fra Supreme Roastworks i Oslo er både stolt og ydmyk over seieren. Med en bærtørket kaffe fra Etiopia overbeviste han juryen nok en gang.

– Det var en stor lettelse å vinne. Jeg hadde noe å forsvare og litt selvpålagt stress skal innrømmes. I tillegg møtte jeg utrolig sterke konkurrenter. Blir jeg blant de 10 beste i verden i Dublin, får jeg være fornøyd, sier Odd-Steinar.

Lise skal til Dublin

I klassisk barista har vi fått en ny stjerne – Lise Rømo. Med fantastisk kaffe og overbevisende framføring slår Lise følge med Odd-Steinar til World of Coffee i Dublin. Lise jobber som barista i kaffebarene Java og Mocca i Oslo, og folkene herfra har hevdet seg godt i NM de siste årene. Det er heller ikke hvem som helst som står bak. Verdens aller første verdensmester fra 2000, Robert Thoresen, etablerte Java i 1997, Mocca i 2000 og fulgte opp med brenneriet Kaffa i 2005. Et sterkt fagmiljø som produserer Norgesmestere på rekke og rad.

– Det har vært noen knallharde uker med øving. Takket være fantastiske kollegaer er målet oppnådd og jeg gleder meg vilt til Dublin, sier Lise Rømo.

Idar Ellingsen fra Langøra Kaffebrenneri gjorde en meget sterk konkurranse. Han ble Norgesmester i Cup Tasting og kom på andre plass i Brewers Cup. Dessverre blir det ikke noe VM på Idar, da World Cup Tasters Championship allerede er avviklet i Shanghai.

Resultater:

NM KLASSISK BARISTA

 1. Lise Rømo Mocca Kaffebar
 2. Rory Rosenberg Stockfleths Kaffe & Te
 3. Tore Øverleir Dromedar Kaffebar
 4. Alexander Monsen Stockfleths
 5. Troy Doropoulos Mocca Kaffebar

NM BREWERS

 1. Odd-Steinar Tøllefsen Supreme Roastworks
 2. Idar Ellingsen Langøra Kaffebrenneri
 3. Tore Øverleir Dromedar Kaffebar
 4. Lise Rømo Mocca Kaffebar

NM i CUP TASTING

 1. Idar Ellingsen Langøra Kaffebrenneri
 2. Ine Hatleberg Dromedar Kaffebar
 3. Nikolai Aunbakk Nord Brenneri

Det ble også konkurrert i Latte Art, og uoffisiell Norgesmester ble Sarah Khalid Mazin fra Dromedar Kaffebar i Trondheim.