Nyåpning på TanumStrand

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Forrige helg var det nyåpning på TanumStrand, som nå er det største hotellet på Sveriges vestkyst med nesten 1100 sengeplasser. 

TanumStrand eies av brødrene Roger og Kristian Adolfsen fra Andenes i Nordland, som også eier blant annet Norlandia-kjeden. Hotellet åpnet sist helg 88 nye rom, ny gjestehavn, ny marina, dykkesenter og nyoppussede hytter. Det gjør hotellet og konferansesenteret til et av Skandinavias største.

– Vi mener det var solid grunnlag for å utvide hotellet. Vi hadde mulighet til å huse svært store kongresser og konferanser, og har nå valgt å matche dette med overnattingskapasitet. I tillegg har vi veldig stor etterspørsel fra privatmarkedet på sommeren, sier Roger Adolfsen i en pressemelding.

Vil ekspandere igjen
Nordmennene har investert rundt 300 millioner kroner i hotellanlegget siden de kjøpte stedet for 15 år siden. Fredag for en drøy uke siden ble båndet til den siste investeringen klippet over av Roger Adolfsen og Tanums kommunalråd Clas-Åke Sörkvist.

– Vi har planer om å ekspandere enda mer på TanumStrand. Vi har store tomteområder i Grebbestad, og ønsker å bygge ut området mellom hotellet og byen. Hotellet ligger svært strategisk til, midt i mellom Oslo og Gøteborg, sier Adolfsen.

TanumStrand ligger i underkant av to timer med bil unna Oslo, og under en halv time fra Svinesund. Adolfsen forteller at hotellet var deres første svenske investering, men at flere har fulgt etter. Blant annet eier brødrene anlegget Stöten i Sälen, som inkluderer alt fra skianlegg til hytter og hotell.

– Vi var mye i Sverige om somrene som barn, ettersom besteforeldrene våre bodde der. Derfor har vi en tett tilknytning til nabolandet vårt. Det er en drøm for oss å få drive et sted som TanumStrand i skjærgården, sier Adolfsen.

Fullt i februar
TanumStrand ble oppført i 1987, og har siden den gang vært en institusjon i den svenske skjærgårdsbyen Grebbestad. Hotellet ligger på bryggen, vendt mot det som blir kalt Sveriges vakreste skjærgård. Om våren og sommeren er hotellet en yrende lekeplass for båtliv og familier, mens resten av året er det kurs, konferanse og konserter som står i sentrum.

– Vi har helt fullt denne helgen. Ikke dårlig for et hotell i skjærgården i februar, sier Adolfsen. 

Teaser:

Forrige helg var det nyåpning på TanumStrand, som nå er det største hotellet på Sveriges vestkyst med nesten 1100 sengeplasser. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Roger Adolfsen klipper over båndet til den nye delen av hotellet sammen med Tanums kommunalråd Clas-Åke Sörkvist.