Norske hoteller inn i europeisk fjellfelleskap

Publisert Sist oppdatert

Europa-Wanderhotels (European Hiking Hotels), er en forening av 70 familiehoteller i Alpene som nå får sine første medlemsbedrifter i Norge. Det er en forutsetning at hotellene ligger i kjente fjellområder i de respektive land. Dermed er Norges mest kjente fjellområder som Rondane, Jotunheimen og Hardangervidda kommet på kartet.

Hotellene Eminent Hotel Hovdestøylen, Hovden; Grønolen Fjellgard, Beito; Rondablikk Høgfjellshotell samt Pers Resort, Gol er de første norske hotellbedriftene som representerer Norge i dette europeiske fjellfellesskap. Dermed får nevnte hoteller i distriktet tilgang til et internasjonalt nettverk basert på fotturisme.

For å kvalifisere som medlem må hotellene oppfylle krav basert på den etablerte standarden ved Europa Wander Hotels. Det blir heretter lettere for fotturisten fra utlandet å finne frem til de rette turområder i Norge på samme måte som Nordmenn som ønsker seg på fjelltur i Alpene. Ved å henvende seg til ovennevnte bedrifter vil en rask finne frem til interessante turområder med attraktive turprogrammer i Rondane, Jotunheimen og Hardangervidda eller om man søker tilbud som varierer fra 4.000 meter høye topper til nasjonalparker og panorama turer i Alpene.

Et sunnere liv i aktivitet betyr at det ikke er nødvendig å torturere seg selv med maraton løp samt et ustanselig strev for å tøye grensene. 'Velvære' og 'organisert svette' er kanskje en god betegnelse på det man finner ved Europa Wander hotellene. Tilbudene favner fra lette til de mer ekstreme fjellopplevelser, slik at alle som er glad i fjell og natur finner lett frem til de rette stedene.

Samarbeidsideen kommer fra Alpene og ble nå introdusert til hotellkolleger fra den tidligere østerrikeren Gunther Motzke som selv har vært vert på Gålå gjennom mange år.

- Det kan se ut som om at folk har igjen oppdaget sine to ben. Fjellturer gir åndelig og fysisk kraft og danner en ypperlig motvekt til vår etter hvert datastyrte hverdag preget av stress og mangel på bevegelse, mener Motzke.

Thumbnail Image: