Nordisk satsing på bobiler

Publisert Sist oppdatert

 


I dag er det 1.3 millioner bobiler i Europa, og antallet fortsetter å stige. Nå starter de nordiske campingplassers bransjeorganisasjoner i Sverige, Norge, Danmark og Finland felles prosjektet "Bobildestinasjon Norden", for å gjøre Norden til Europas beste reisemål for bobilturister.

– Antallet personer i bobiler øker stadig, og nå skal vi møte deres behov for service og fasiliteter. Vi ønsker å gjøre det enklere og mer praktisk for bobilturistene å oppleve de nordiske lyse sommernettene, enten det være i en storby eller i nærhet til naturopplevelser, sier avdelingsleder Jan-Henrik Larsen i NHO Reiseliv Camping.

De nordiske campingplassene har til sammen 39 millioner gjestedøgn pr. år, og stadig flere oppdager hva de nordiske landene har å tilby, fra sandstrendene i Skagen til Nordkapp i Nord Norge. For å møte behovene til bobilturistene skal prosjektet Bobildestinasjon Norden føre til at campingplassenes tjenester og fasiliteter bedre kan tilpasses den enkelte bobilegjest.

Enkle stopp- og oppstillingsplasser for bobiler I fremtiden kommer de nordiske campingplassene til å tilby stopp-plasser for kortere opphold, og mer spesielt tilrettelagte oppstillingsplasser for lengre opphold. På stopp-plasser skal det være en enklere form for tjenester, mens campingplasser vil ha mer personlig service og fasiliteter som dekker behovet ved lengre opphold. Målet med Bobildestination Norden er at det skal bygges 250 nordisk godkjente kommersielt drevne stopp-plasser og gi en enda bedre service på campingplasser.

I fremtiden kommer de nordiske campingplassene til å tilby stopp-plasser for kortere opphold, og mer spesielt tilrettelagte oppstillingsplasser for lengre opphold. På stopp-plasser skal det være en enklere form for tjenester, mens campingplasser vil ha mer personlig service og fasiliteter som dekker behovet ved lengre opphold. Målet med Bobildestination Norden er at det skal bygges 250 nordisk godkjente kommersielt drevne stopp-plasser og gi en enda bedre service på campingplasser.

– Mange bobileiere foretrekker å bo på campingplasser, fordi det er både tryggere og mer komfortabelt. Nå er vårt håp at bobilturistene fra de nordiske landene vil feriere i Norden, og at nye besøkende fra andre steder i Europa legger turen nordover for å oppdage det unike vi har å by på, sier Jan-Henrik Larsen.

Thumbnail Image: