NM i maskinoppvask for fjerde gang
I forbindelse med Smak 2014 i Lillestrøm 4.-7. februar skal NM i maskinoppvask arrangeres for fjerde gang.
Arrangementet er nå instituert. Soria Moria Hotell og Konferansesenter gikk til topps i de to første NM som ble arrangert på Smak-messene i 2006 og 2009. Daværende hotelldirektør Hans Christian Bestum var stolt av egen ansatt, som ble den første norgesmester:
Høy status internt
– Å sette søkelyset på hygiene og renhold er i seg selv veldig viktig. Vi har kjørt kurs innen hygiene og renhold, og vært opptatt av opplæring. I tillegg har vi vært heldige og fått god samhandling med leverandørene. Det er kjempeviktig at vi følger med i timen og gjør det riktig både på kjøkkenet og i oppvasken. Når det gjelder NM i oppvask, har det bidratt til kunnskapsformidling. Det har vært både lærerikt og utviklende, uttalte han. Han ble ikke mindre begeistret da en ny medarbeider fra Soria Moria gikk til topps i 2009.
- De to seirene har gitt oppvasken med den berømmelige ’skrubben’ høy status internt. Ikke nok med det; topplasseringene har bidratt til å profilere Soria Moria som forbilledlig på mathygiene og matsikkerhet i hotell- og kurs/konferansemarkedet, fremholdt Bestum.
Profileres med optimal matsikkerhet
Stoltheten sitter i fire år etterpå, bekrefter hotellsjef Lars Heed på Soria Moria:
– Å ha to norgesmestere i maskinoppvask på huset, er et konkret bevis – levert av en objektiv kilde – på at vi har god kompetanse på Soria Moria. Selvfølgelig er våre medarbeidere også i dag oppsatt på å leve opp til den standarden som ble satt og dokumentert i 2006 og 2009. Ja, det er et glimrende motivasjonsverktøy for alle knyttet til oppvasken å leve opp til vårt norgesmesternivå, fremholder Lars Heed i en pressemelding.
Heed poengterer også at Soria Moria er like stolt av at begge vinnerne fra Soria Moria ga sine pengepremier til Norges Blindeforbund, som uttrykte sin takknemlighet på egen hjemmeside. All virak i to etapper bidro til å profilere Soria Moria som et hotell og konferansesenter som prioriterer optimal matsikkerhet på topp.
Cupsystem
Hvordan tilrettelegges neste norgesmesterskap?
– NM-arenaen får en sentral plassering i C-hallen på Smak 2014. Konseptet blir i store trekk som tidligere år: Konkurranseoppsettet er basert på et cupsystem over fire dager, med vinner og beste toer i hvert av tre heat, som går videre til A- og B-finalen siste dag, opplyser prosjektansvarlig Arne Dalseng, daglig leder i Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN).
Hvem kan stille?
– Vi ønsker og tar imot deltakere fra hele landet og alle typer storkjøkken: hoteller, restauranter, catering, institusjonskjøkken og kantiner, kafeer, konditorier og kaffebarer, sier Arne Dalseng.
Påmelding til konkurransen gjøres til medlemsbedriftene i BFSN, som arrangerer kurs og står for uttagning til arrangementet (www.bfsn.no).
