Nå skal det trenes!

Norges Bocuse d´Or-team, med Christopher W. Davidsen i spissen, er endelig på plass i treningskjøkkenet. Nå starter jakten på edelt metall i Lyon.

Publisert Sist oppdatert

Sølvvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christopher W. Davidsen, er nå i full gang med forberedelsene til Bocuse d’Or Lyon i januar. Nå har han og teamet flyttet inn på et spesialdesignet treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotell i Sandnes.

– Bocuse d’Or Lyon er en veldig krevende konkurranse som samler de beste konkurransekokkene i verden. Vi sikter mot pallplass og skal gjøre alt for å nå det målet, sier Christopher W. Davidsen.

Foreløpig er det ikke kjent hvilke råvarer Davidsen og han konkurrenter skal bryne seg på, men forberedelsene er allerede i gang for fullt.

– De neste månedene kommer teamet mitt og jeg til å bruke mye tid på å bli kjent med råvarenes egenskaper og finne de kulinariske løsningene som gir de beste smaks- og sanseopplevelsene. Samtidig skal vi jobbe med ledende designere for å finne riktig uttrykk og identitet på fat, meny og materiell.

Samme team

På Kronen Gaard Hotell i Sandnes er det blitt bygget et treningskjøkken som er identisk med konkurransekjøkkenet i Lyon. Til verdensfinalen har Christopher valgt å ta med seg det samme teamet som var med å vinne sølv under Bocuse d’Or Europe. Det betyr at Håvard Werkland fortsatt er commis, Gunnar Hvarnes er trener og president er Lars-Erik Underthun, som også er Norges dommer under verdensfinalen.

(Foto: Fredrik Ringe)

I tillegg har han et nett med gode hjelpere i både offisielle og uoffisielle posisjoner. Blant annet vet vi at Mondo-kjøkkensjef Christian André Pettersen vil yte uvurderlig hjelp også på veien mot Lyon.

– Vi jobber utrolig godt sammen og jeg kan ikke forestille meg å ha med andre enn disse på konkurransekjøkkenet, sier Christopher om sitt Team CWD.

Håvard Werkland vant prisen Beste commis (hjelpekokk) under Årets kokk 2015. Trener Gunnar Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er også den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en. President Lars-Erik Underthun eier Feinschmecker og tok vant sølv i verdensmesterskapet i 1991. Underthun er også leder Bocuse d’Or Norge–Akademiet som er et interesse-felleskap for de 12 norske kokkene som har deltatt i Lyon.

Fakta om Bocuse d’Or:

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon med 24 land, neste i 2017. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon.

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon. Norges 12 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, to sølv og to bronser i de 13 (av totalt 15) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987. Kun Frankrike slår Norge i antall medaljer. Med én.

 

Powered by Labrador CMS