Michelin-kokk juryleder i Linie Award

Årets kokkejury i Linie Award ledes i år av svenske Jacob Holmstöm fra Michelin-restauranten Gastrologik i Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

Linie Award er en av Nordens mest prestisjefulle konkurranser for talentfulle kokker og bartendere og går av stabelen 10. juni. I tillegg til Holmström består juryen av fem Michelin-kokker fra fem land.

Juryleder Jacob Holmström har tidligere jobbet på flere to- og trestjerners Michelin-restauranter, blant annet gourmetrestauranten L’Astrance iParis og sammen med Eivind Hellstrøm på Bagatelle i Oslo. Nå skal han, og fire andre Michelin-kokker fra Norden og Tyskland, kåre en ny stjerneaspirant.

– Årets finalister er dyktige kokker som leverer på et høyt nivå i prestisjerestaurantene de jobber i. Vi har derfor høye forventninger til årets Linie Award, forteller Holmström og legger til at både resten av juryen og årets finalister blir avslørt i mai.

Ramsvik var først

Konkurransen ble avholdt for første gang i 2005. Da vant Even Ramsvik (da 22 år) sin første av mange kokkepriser. Han er nå kjøkkensjef og partner på Michelin-restauranten Ylajali, en av tre norske restauranter med Michelin-stjerne. Even var også juryleder i fjorårets Linie Award.

– Å delta på dette arrangement er en svært nyttig erfaring som alle finalistene vil ha stor glede av senere i karrieren, forteller Holmström og viser til nordmannens karriereutvikling.

Selv har svensken god erfaring med å konkurrere og kan skilte med flere kokkepriser, som Årets Unge Kokk fra Halland Matakademi og Årets Rising Star utdelt av White Guide.

 

En reise i nordisk sjømat

I 2014 var det norske Christian André Pettersen fra Spiseriet i Stavanger som stakk av med seiren i Linie Awards. Vinnerretten bestod av grillet sjøkreps nigiri, Linie Aquavit laks, norsk komle, vaktelegg, grønnkål, sukkertare og pepperrotemulsjon med aromater. Ved årets Linie Awards vil over 100 gjester selv få smake retten.

Temaet for årets kokkekonkurransen er ‘sjømat med nordiske råvarer’. Det nordiske kjøkkenet har alltid vært utgangspunkt for konkurransen, så også i år.