Marriott til Norge

Publisert Sist oppdatert

Hotellkjeden har allerede 3000 hoteller spredt over store deler av verden, men så langt er Købehavn det eneste stedet i Scandinavia Marriott har etablert seg.

 

I løpet av de neste par årene bygges det til sammen seks hoteller i Norden, hvorav fire i Norge. Disse blir lokalisert til henholdsvis Gardermoen, Kristiansund, Trysil og Hemsedal. I tillegg kommer det et hotell på Kungsholmen i Stockholm, og det sjette vil ligge i hjertet av Malmø. Sistnevnte er det eneste stedet hvor man vil ta i bruk en gammel bygning, mens de fem andre blir nybygg.


Felles for dem alle er at de skal ha en sentral beliggenhet i forhold til  flyplasser, havner eller fritidsreisemål, og være lett tilgjengelig for reisende fra utlandet.
 

Mens Marriott Hotell Oslo Airport får 290 rom, får Courtyard by Marriott Kristiansund International Airport 155 rom. Marriott Resort Trysil og Hemsedal vil få henholdsvis 280 og 310 boenheter, bestående av både hotellrom og leiligheter.

 

Etableringen i Norge skjer i samarbeid med Scandinavian Hospitality Group (SHG). Og selv om det er seks konkrete prosjekter på trappene, stopper det neppe der.

-        Vi ønsker å åpne mellom 15 og 25 hoteller i Scandinavia de nærmeste årene, forteller Harald Jacobsen, som er President i SHG.

Til tross for at det er et tøft markedet, mener han at det er plass til en ny kjede.

-        Vi mangler en stor, internasjonal kjede i skandinavia, sier han.

 

Han mener at markedet stiller store krav, og understreker hvor viktig det er å ha evnen til å utvikle seg. Kvalitet, service og oppfølging er noe av det han trekker frem som Marriotts konkurransefortrinn.

Thumbnail Image: