Mari Maurstad lanserer vin til inntekt for foreldreløse barn i Sør-Afrika

Publisert Sist oppdatert

Zulufadder er en fadderorganisasjon opprettet i februar 2005 av Mari Maurstad. Organisasjonen sørger for mat, klær og skolegang til barna i prosjektet.

Samarbeidsprosjekt
Vinen er blitt til gjennom et samarbeid mellom Mari Maurstad og Robertson Winery i Sør-Afrika.

- Robertson er allerede kjent for å bidra til at lokale vinbønder skal eie sin egen jord, og for å skape arbeidsplasser ved bruk av manuelt arbeid fremfor maskiner. De har involvert seg i Zulufadder og stiller opp med en god vin til en ekstra god pris for å samle inn penger til en god sak, forklarer Maurstad.

Prisen på vinen blir 114 kroner og ti kroner av dette vil gå uavkortet til Zulufadder.

På poleti november
Vinen kommer i salg den 1. november som bestilllingsvare hos Vinmonopolet. Dette betyr at du kan ringe hvilket som helst Vinmonopol i Norge og bestille den dit. Det tar vanligvis ca.fem dager fra du bestiller til du mottar vinen på ditt lokale pol.

Både Maurstad ogprodusenten lover at vinentusiaster ikke vil bli skuffet.

- Det er en kjempegod vin. Den er velbalansert og saftig med klare bærtoner og undertoner av vanilje. Passer godt til både rødt og hvitt kjøtt, men jeg anbefaler den spesielt til lammestek og stuing med høstens rotgrønnsaker, sier Ross Rutherfoord fra Robertson Winery.

Han opplyser også om at vinen er laget på 100 % Cabernet Sauvignon, at den er lagret på eikefat i fem måneder, og fire måneder på flaske før lansering på markedet.

Etiketten er designet av en lokal kunstner.

Thumbnail Image: