LetoHallen Hotel ble Miljøfyrtårn

Best Western LetoHallen Hotel ble nylig hedret for sitt gode miljøarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Best Western LetoHallen Hotel fikk overrakt Miljøfyrtårnsertifikatet av Ordfører i Eidsvoll John Erik Vika og Plan og miljørådgiver Tor Fodstad i en seremoni på hotellet.

LetoHallen Hotel startet prosessen med å bli sertifisert i 2014 og fikk nylig det synlige beviset på miljøarbeidet som er utført i bedriften.

– Miljøarbeid er viktig lokalt, nasjonalt og globalt sier daglig leder Trond Ola Rynning. I tillegg er det et kvalitetskrav for alle Best Western hoteller å ha en miljøsertifisering. Det er en synliggjøring og sikkerhet både for våre gjester og oss selv at vi arbeider systematisk med miljøtiltak hver dag, sier prosjektleder for sertifiseringen, Siv Molstad ved LetoHallen.

Bevissgjøring

Hun forteller videre at det har vært et omfattende arbeid med mange krav som har blitt gjennomgått. Noen av kravene var allerede oppfylt og andre måtte forbedres eller helt nye tiltak iverksettes.

– Vi har gjort tiltak på å redusere papirbruk, engangsartikler, og ikke minst kildesortering både på våre store arrangement og ellers på hotellet – mye går på bevisstgjøring av både egne ansatte og gjester, sier Molstad.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomhetene oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø. Miljøfyrtårn har tilpassede krav for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. Det leveres årlige miljørapporter og hvert tredje år blir virksomheten re-sertifisert.

– Sertifiseringen gir oss en flott mulighet til å fortelle våre kunder og gjester at vi tar miljøansvar, sier en stolt daglig leder.

LetoHallen Hotel

Ble åpnet i 1990 og feiret i fjor 25 års jubileum.

Fikk i 2008 ny hotellfløy og har nå totalt 102 rom, konferansesenter og arrangementshall.

Ble i 2012 medlem av Best Western.

Har 30 ansatte og hadde i 2015 23.000 overnattingsdøgn 21.000 konferansegjester og 37.000 gjester på ulike arrangement i hallen.