Lederskifte på Engø Gård Hotel
![]() |
Tristan Viala er ny daglig leder på Engø Gård og restauranter AS på Tjøme. |
I 2006 vant han to priser for "Årets grønne kokk" og "Årets sjømatkokk". Han fikk æren av å kunne representere Norge i "Norges Linie Awards 2007" som er et prestisjefylt bransjearrangement.
Morten har en forkjærlighet til norsk mat med fransk stil, og han liker spesielt godt å jobbe med sjømat, vilt og fjærkre da disse råvarene setter smaken i hovedfokus. Hans krav til kvalitet strekker seg også til produksjonen av råvarene og samarbeidspartnere er småprodusenter som kan levere nisjeprodukter som er kortreiste og særdeles norske.
Tristan Viala er ny daglig leder etter Randi Schmidt. I en alder av 29 år har han allerede jobbet ti år i hotellbransjen. Han startet som kokkelærling på Ritz Hotel i Barcelona og ble siden rekruttert til nåværende stilling fra sin tidligere arbeidsgiver, Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo, der han var hotellsjef. Som halvt fransk kommer Tristan fra en kulturhvor mat og vin har en viktig plass, noe som vil pregeEngø Gård gjennom videreutviklingen av konseptet. I denne prosessen vil de franske tradisjoner så vel som den norske kulturen sørge for en klar interesse for miljøbevisste valg.